Nieuwe ‘Brasserie Beeckestijn’ opent deuren voor breed publiek

Jong stel laat nieuw geluid horen op Beeckestijn  

Een plek waar je in alle rust of juist met elkaar geniet van een heerlijk kopje koffie met een lekker taartje na een wandeling. Waar je met familie op zondag gaat lunchen of met een groep vrienden geniet van een prachtig ex­clusief diner. En dat voor een betaalbare prijs, in een monumentaal pand, omgeven door prachtige natuur. Het voor velen bekende luxe Restaurant Beeckestijn heeft plaats gemaakt voor de toegankelijke ‘Brasserie Beeckestijn’. Na maanden voorbereiding, inclusief een uiterst succesvolle crowdfund campagne hebben chef -­kok Michel Nijsten (28) en event manager Susanne Ammerlaan (35) de deuren geopend van hun nieuwe etablissement. 

 

Michel Nijsten en Susanne Ammerlaan wisten het direct toen ze Restaurant Beeckestijn op Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid betraden: dit is de plek waar zij hun droom wilden realiseren. De monumentale buitenplaats, waar regelmatig bruiloften zijn, de prachtige tuinen maar ook de goede bereikbaarheid, vormen de unieke combinatie waar het jonge stel al een tijd naar op zoek was. Met een mooie kaart, betaalbare prijzen en een warme, gezellige sfeer, wil het stel de brasserie laagdrempelig en toe­gankelijk maken voor een breed publiek. Van jonge ouders die rustig de krant willen lezen terwijl hun kinderen zich ver­maken in de speelhoek tot mensen die een dagje weg zijn of een zakenlunch hebben. Albert Moorlag, chef en eigenaar van het voormalige Restaurant Beeckestijn, herkende de passie van Michel en Susanne direct en geeft vol overtuiging het stokje aan hen over. Michel Nijsten: ‘Albert heeft Restaurant Beeckestijn met ziel en zaligheid gerund. Hij heeft een prachtig restaurant neergezet en wij zijn vastberaden om met dezelfde passie een groot succes te maken van Brasserie Beeckestijn.’

Natuur naar binnen

Michel is een chef-kok in hart en nieren en maakte naam bij diverse sterren­restaurants in Limburg. Zijn ambitie is om in Brasserie Beeckestijn mooie gerechten toegankelijk te maken voor iedereen. De natuur speelt daarbij een grote rol. Michel: ‘Ik wil letterlijk en figuurlijk de natuur naar binnen halen. Dat betekent dat ik zoveel mogelijk ga werken met seizoensgebonden producten, afkomstig van leveranciers uit de streek maar ook met kruiden uit de eigen kruidentuin. Daarnaast zullen we de natuur laten terugkomen in de aankleding van het restaurant.’

Thuis voelen

Susanne maakte de afgelopen tien jaar carrière als event manager voor diverse grote organisaties. De afgelopen twee jaar werkte zij in diezelfde functie bij con­sultancyfirma Accenture. Met haar ervaring heeft zij alles in huis om de gasten zich thuis te laten voelen in Brasserie Beeckestijn. Susanne: ‘We willen dat Brasserie Beeckestijn in alle opzichten een warm bad is voor gasten en dat gaat verder dan alleen een geweldige keuken. Veel aandacht, persoonlijk contact en alles tot in de puntjes verzorgd. Iedereen moet zich hier thuis voelen. Of je nu komt voor een gezond ontbijt of een volledig verzorgd, chique huwelijk.’

Private dinners en huwelijken Brasserie Beeckestijn is van dinsdag tot en met zondag geopend, van 8.30 – 18.00 uur. Op maandagen en in de avonden is de locatie te reserveren voor zakelijke of privé gezelschappen (vanaf 15 personen), voor exclusieve events of ‘private dinners’. Maandelijks wil het stel bovendien een diner gaan verzorgen waar men zich vooraf voor kan inschrijven. Denk hierbij aan een diner gedurende de feestdagen of de opening van het wildseizoen. Buitenplaats Beeckestijn is tevens een officiële huwelijkslocatie. Daarom kijken Michel en Susanne al uit naar de ver­zorging van de eerste huwelijken die reeds in de agenda staan.

Crowdfundsucces

Net als steeds meer ondernemers kozen Michel en Susanne voor de inzet van crowdfunding om een deel van in­vesteringen in Brasserie Beeckestijn te financieren. Die keuze resulteerde in een groot succes. Nadat het stel in het eigen netwerk al het indrukwekkende bedrag van € 127.000 had opgehaald, staken de investeerders van Collin Crowdfund in nog geen uur tijd nog eens € 143.000 in het bedrijf. In ruil voor de zesjarige lening ontvangen de in totaal 152 investeerders een jaarlijkse rente van 8%. Michel Nijsten: ‘Deze succesvolle campagne is de best denkbare start voor ons bedrijf. Een geweldige erkenning en bevestiging van het vertrouwen in onze visie en de potentie van Brasserie Beeckestijn.’

Met Kerst geopend

De komende kerst viert Brasserie Beeckestijn met een feestelijk diner op Kerstavond en een lunch op 1e Kerstdag.

Geïnteresseerden kunnen hiervoor tele­fonisch reserveren via 0255 – 760002. 2e Kerstdag is de brasserie tevens geopend.

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development