10FORIT en Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders genomineerd voor de Computable Awards 2020

Eerder dit jaar kregen beide bedrijven uit Beverwijk al te horen dat ze met hun innovatie op de shortlist beland waren (top 10) en is nu bekend gemaakt dat de samenwerking officieel genomineerd is voor de Computable Awards 2020. Na een uitgebreide selectieprocedure heeft de jury bekend gemaakt, dat 10FORIT en Snijder Incasso tot de serieuze kanshebbers behoren wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt op 24 november dit jaar.

Nominatie voor Voice AI op incasso-afdeling 
Bij Snijder Incasso komen per dag veel vragen binnen over openstaande facturen. Veel van deze vragen zijn generiek en de antwoorden hierop zijn dat ook. Wel is het zo dat een vraag op veel verschillende manieren gesteld kan worden; hoeveel schuld heb ik nog, wat staat er nog open, wat moet ik nog betalen etc. Daarnaast worden vragen in veel verschillende dialecten gesteld.
Door de inzet van Voice AI is het mogelijk om een groot deel van de vragen die binnenkomen via de telefoon (of chat) automatisch te beantwoorden en zelfs af te handelen (bijvoorbeeld door automatisch een betalingsregeling te treffen). Het klinkt misschien als toekomstmuziek, maar dit is nu al mogelijk.

Het juryoordeel gaf als toelichting voor de nominatie, “De oplossing met Voice-AI spreekt mij enorm aan, omdat er op een slimme manier gebruik wordt gemaakt van de techniek (ai) en op een dusdanige manier waarvoor ai ook daadwerkelijk nuttig is; de simpele en repeteerbare handelingen vervangen. Hierdoor verbetert de kwaliteit, gaan de processen sneller en is het ook nog goedkoper. Door deze automatische intelligentie voor de telefonische beantwoordingen van een incassobureau worden ook vooral de piekmomenten voorkomen. Deze oplossing is vooral innovatief en pragmatisch, vandaar mijn positieve aanbeveling.”

Aantal in kaart gebrachte vragen en antwoorden enorm
Om antwoorden te kunnen formuleren was het noodzakelijk alle vragen die gesteld kunnen worden in kaart te brengen. Van vrijwel alle vragen zijn een veelvoud aan varianten geformuleerd zodat het communicatie platform (EEZYCOM) van 10FORIT begrijpt welke vraag gesteld wordt en wat het juiste antwoord hierbij is. Nadat alle vragen vastgelegd waren in de database zijn daarna de antwoorden hierop geformuleerd en in het systeem gezet.

Leonie Snijder, Directeur van Snijder Incasso, “Hoewel het Voice AI gedeelte begin 2020 in gebruik is genomen, zien we dat met de combinatie met het bestaande zelfhulp IVR (belmenu) 86% van de telefoontjes automatisch wordt afgehandeld. Hiermee voorkomen we piekbelasting doordat veel vragen automatisch beantwoord worden en hierdoor zijn kortere wachttijden.”

Meer digitale communicatie
De afgelopen jaren heeft het gebruik digitale communicatie een enorme groei gekend. Juist ook in deze tijd gaat de digitale transformatie snel blijkt uit het rapport ‘Covid-19 Digital Engagement Report’. Hierin komt naar voren dat organisaties versneld digitale transformatie doorvoeren en hier ook meer budget voor wordt vrijgemaakt.

10FORIT verwacht dat vragen die telefonisch gemakkelijk te beantwoorden of repeterend zijn, in de toekomst veelal automatisch worden afgehandeld.
Frank Beentjes, directeur 10FORIT, “Er wordt gestreefd naar een optimale klantbeleving. Er zijn verschillende mogelijkheden om de vragen van de klant te beantwoorden, hetzij via de Voice AI of via een medewerker. De eenvoudige vragen worden door de Voice AI afgewikkeld.  Wanneer een klant een complexere vraag heeft wordt altijd de mogelijkheid geboden doorverbonden te worden met een medewerker. De klantvraag wordt op die manier te allen tijde afgedekt.”

Stemmen
Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar en het is vanaf 31 augustus mogelijk te stemmen. De juryleden zijn verantwoordelijk voor de andere helft van de stemming.

Op 24 november 2020 worden per categorie de winnaars aangewezen.
Voor meer informatie klik HIER.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development