Bedrijfsleven, vervoerders en mobiliteitspartners in de Metropoolregio Amsterdam ondertekenen intentieverklaring

Een mooie mix aan werkgevers, gemeenten, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, vervoerders en mobiliteitspartners in de Metropoolregio Amsterdam heeft donderdag 23 september de intentieverklaring ‘spreiden van werktijden en vervoermiddelen tijdens en na corona’ ondertekend. De IJmond werd vertegenwoordigd door Ton van der Scheer namens de OV IJmond, Pieter van Tongeren van Tata Steel en Astrid van den Haak van IJmond Bereikbaar. 

Ton van der Scheer: “De afgelopen maanden hebben we – al was het noodgedwongen – veel kennis en ervaring opgedaan met thuiswerken en anders reizen. Ook voor de komende maanden is de verwachting dat ondernemers nog regelmatig alles uit de kast moeten halen om het werk te kunnen blijven doen. Dat geldt voor de mensen waar het werk gebonden is aan de werkvloer en voor de mensen die opnieuw of nog steeds vanuit huis werken. Laten we samenwerken om aan de ene kant de goede ervaringen vast te houden en aan de andere kant de hobbels op de weg zoveel mogelijk weg te strijken”.

Bij Tata Steel gaat de productie natuurlijk volop door. Al het ondersteunend personeel dat normaal gesproken in het Dudokhuis werkt, werkt nu zoveel mogelijk thuis. Pieter van Tongeren: “We denken dat thuiswerken een belangrijk onderdeel blijft. Niet fulltime, mensen hebben de sociale contacten ook nodig en er zijn onderwerpen die je nu eenmaal niet goed via digitale kanalen overlegd. Maar de tijd die je op kantoor doorbrengt zal minder zijn en anders. Op dit moment worden afdelingen van het Dudokhuis verbouwd en we houden nu al meer rekening met ontmoetings- en overlegruimtes dan met sec werkplekken”.

IJmond Bereikbaar is de regionale partner die bedrijven en organisaties helpt om ervoor te zorgen dat thuiswerken, gespreid reizen en duurzaam reizen de nieuwe standaard wordt. Om te beginnen staat er veel informatie op de website Zo werkt het. Een initiatief van Breikers, waarbij meer dan 15 regionale partners zijn aangesloten. Daarnaast geeft IJmond Bereikbaar kosteloos advies op maat, zodat je als ondernemer weet waar voor jouw bedrijf de mogelijkheden liggen.

Wil je bijvoorbeeld meer weten over de mobiliteitsscan personenvervoer, die inzicht geeft in de kosten en CO2-uitstoot van het woon/werk- en zakelijk verkeer en aan de andere kant de kansen toont hoe je je medewerkers kunt helpen en stimuleren om efficiënt thuis te werken, buiten de spits de reizen en bijvoorbeeld op de fiets te reizen (goed voor gezondheid en het milieu!)? Of vind je het interessant om tot het einde van het jaar gratis de fietsapp Toogethr Cycles in te zetten voor jouw medewerkers? Het is een gezonde en duurzame actie voor zowel de mensen die naar het werk komen als de mensen die thuiswerken. Neem dan contact op met Ronald Vierkant: 06-50050995 en rvierkant@odijmond.nl of Astrid van den Haak: 06-57551579 ahaak@odijmond.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development