Beursvloer IJmond Noord kijkt terug op geslaagde workshop

Precies zes weken voor het luiden van de gong, die de aftrap van de Beursvloer markeert, werden dinsdagavond 17 mei een aantal nieuwkomers op de beursvloer de fijne kneepjes van het ‘matchen’ bijgebracht. Onder leiding van medewerkers van de vrijwilligerscentrale, Rabobank en voorzitter Menno Jansen werd uitgelegd hoe je binnen de hectiek van de Beursvloer de beste deal kunt maken. Een inspirerende avond voor deze nieuwe deelnemers.

Eerst werd kort uitgelegd wat de Beursvloer nou precies is: In een tijdsbestek van anderhalf uur worden vragen vanuit verenigingen en maatschappelijke organisaties ingevuld door aanbiedingen vanuit het bedrijfsleven. Bij deze ‘matches’ worden mankracht, materialen en kennis verhandeld. De vragende partij zet hier een interessante tegenprestatie tegenover. Zo ontstaat er voor beide partijen een win-win situatie. Daarna werd ingegaan op de manier van het formuleren van de vraag (zo kort, bondig en helder mogelijk) de manier van benaderen van de ondernemer (bespring ze niet massaal) en het formuleren van een waardige tegenprestatie. Ook werd ingegaan op de mogelijkheid om als maatschappelijke organisaties en verenigingen (vragende partijen) met elkaar in onderhandeling te gaan. In 2015 bleek dat ook deze partijen elkaar vaak meer te bieden hebben dan van te voren ingeschat. Er werd afgesloten met een vragenronde.

Heeft u als organisatie de workshop gemist maar wilt u wel deelnemen aan de Beursvloer? Dat kan! Schrijf u vandaag nog in via www.beursvloerijmondnoord.nl Hier is ook alle relevante informatie over de Beursvloer terug te vinden en er staat wekelijks een vernieuwde lijst met aanmeldingen gepubliceerd.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development