Bites & Beats gaat weer los!

Zondag 21 augustus vindt alweer de vierde editie plaats van Bites & Beats (B&B). Op Slot Assumburg bent u van 12.00 tot 20.30 weer welkom voor culinaire hapjes en drankjes, sfeervolle beats en amusement voor jong en oud. 

In de kasteeltuin van Slot Assumburg, de plaats waar over 2 maanden Bites & Beats losbarst, treffen we Frank Koper, business controller bij Meyn Foodprocessing en voorzitter van het evenement B&B 2016, en Wouter de Rooij, mede-eigenaar van de SunSeaBar in Wijk aan Zee en voorzitter van JCI IJmond. Vol enthousiasme vertellen ze over B&B-editie 2016, het lidmaatschap van JCI en het door JCI opgerichte GoedeDoelenFonds.

Junior Kamer IJmond

“Ik ben nu ongeveer 3 jaar lid bij JCI IJmond en dit jaar voorzitter” vertelt Wouter. “Wat mij ontzettend aanspreekt aan de kamer is het feit dat we met een jonge groep enthousiaste ondernemers daadwerkelijk een verschil kunnen maken in de IJmond. In mijn voorzittersjaar heb ik het GoedeDoelenFonds geïntroduceerd. Hierdoor zijn we nu ook in staat om door middel van de opbrengsten van Bites & Beats en de Ronde van JCI, meerdere kleinere goede doelen met een maatschappelijk belang te steunen met een gift of een concrete actie.”

“Bij JCI IJmond leren we niet alleen van elkaar maar we leren ook met elkaar door dergelijke evenementen te organiseren en ons actief in te zetten voor het goede doel”, vervolgt Wouter.

Bites & Beats editie 2016

“Sinds begin van het jaar zijn wij alweer druk bezig met de organisatie van editie 2016” vertelt Frank. “Betrokken zijn bij de organisatie van een evenement van deze grootte en waar zo positief vanuit de regio op wordt gereageerd is ontzettend leuk. Daarnaast is het ook erg leerzaam, je loopt tegen zaken aan waar je nooit eerder bij stil hebt gestaan, maar door ieders ervaring en achtergrond kom je er altijd weer uit, iedereen vult elkaar mooi aan.”

“Dit jaar staan er weer 13 horecaondernemers om de lekkere hapjes en drankjes te verzorgen” vervolgt Frank enthousiast. “We hebben weer een divers aanbod, van vlees en vis tot kaas en speciaal bieren en wijnen, voor ieder wat wils. Ook de “beats” zijn rond. Net als vorig jaar komen de Young Pop Collective, VanZolder en the Barnbees hun muzikale kunsten vertonen maar dit jaar hebben wij ook de beste De Dijk Tribute band van Nederland op het podium staan Deze top tribute band zal alle bekende nummers van De Dijk tussen 18:00 uur en 20:00 uur ten gehore brengen. Dus heb je nooit de mogelijkheid gehad om de echte Dijk te zien en wil je al genietend van je hapje en drankje meezingen en dansen op deze grote Hollandse hits dan moet je zorgen dat je om 18:00 uur voor het podium staat!”

Sponsors

“Voor de organisatie van een evenement als deze is sponsoring heel belangrijk” zegt Frank. “Sponsoren zorgen voor een mooi eindbedrag voor het goede doel, maar zorgen ook dat wij dit evenement kunnen organiseren. Daarnaast denk ik dat er maar weinig van dit soort evenementen zijn in de IJmond waar je zoveel exposure krijgt. Wij zijn daarom erg blij dat Rabobank IJmond net als vorig jaar, maar ook voor dit jaar en het volgende jaar zich als hoofdsponsor aan ons evenement wil verbinden.”

“Wij zoeken voor dit jaar nog sponsors dus wil jij je aan dit evenement verbinden en gebruik maken van dit mooie stukje exposure mail je contactgegevens naar bitesbeats@jci-ijmond.nl”.

JCI IJmond GoedeDoelenFonds

“Afgelopen jaren hebben wij als JCI IJmond geld ingezameld voor één goed doel per jaar”, vertelt Wouter. “Dit jaar doen wij dit anders en introduceren wij het JCI IJmond GoedeDoelenFonds, waardoor we dus in staat zijn om meerdere en kleinere goed doelen in de regio te ondersteunen en zo meerdere blije mede IJmond bewoners te krijgen”, zegt Frank.

JCI IJmond

Bites & Beats wordt georganiseerd door de Junior Kamer IJmond (JCI). JCI is een netwerkorganisatie met hierin enthousiaste en ondernemende mensen tussen de 25 en 40 jaar welke wonen en/of werken in de IJmond. JCI zet zich middels haar evenementen in voor diverse goede doelen in de regio. Naast deze goede doelen zet JCI in op de ontwikkeling van de eigen leden middels het aanbieden van interessante workshops en bedrijfsbezoeken. Ben of ken jij een enthousiast, leergierig en ondernemend persoon die graag betrokken is bij de organisatie van een evenement zoals Bites & Beats, wij zoeken nog nieuwe leden!

Geïnteresseerd? Mail je contact- gegevens naar leden@jci-ijmond.nl 

 

Rabobank IJmond trotse hoofdsponsor

Bites & Beats is een prachtig voorbeeld van hoe ondernemers samen iets moois realiseren door ‘een aandeel in elkaar’ te nemen. Inhakend op de ‘Bites’ vragen we aandacht voor de wereldvoedsel-problematiek: ‘Hoe voeden we 9 miljard mensen in 2050?’ De zekerheid van voedselvoorziening is een vraagstuk dat ons allemaal raakt. De wereldbevolking groeit snel, mensen leven langer en krijgen, gemiddeld genomen, meer te besteden. Daardoor zal de vraag naar voedsel tot 2050 met 60% groeien. Tegelijkertijd is de beschikbaarheid van landbouwgrond en andere hulpbronnen beperkt. In veel landen zijn we als Rabobank een financiële dienstverlener voor de landbouw en voedselketens. We hebben als doel om deze spelers – van boeren en tuinders en hun toeleveranciers, tot aan verwerkers en supermarktketens – te ondersteunen in het inspelen op de grotere vraag naar voedsel, nu en in de toekomst. Dat doen we door toegang te geven tot financiering, kennis en netwerken. Deze boodschap dragen we 21 augustus ook uit in onze stand.

Tot ziens bij Bites & Beats!

 

Foto: Wouter de Rooij, voorzitter JCI IJmond en Frank Koper,  voorzitter Bites & Beats commissie

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development