Energie besparen met de Datalogger-estafette

Geld besparen en bijdragen aan een beter milieu, dat begint met inzicht in uw energie­verbruik. Met de datalogger krijgt u inzicht in de werking van uw klimaatinstallatie. Draait hij alleen in ruimtes waar uw werknemers zijn? Gaat hij weer op tijd uit of pas twee uur na sluitingstijd? Doe mee aan de Datalogger-estafette, ontvang kosteloos een rapport en geef het stokje daarna over aan een collega-ondernemer. Klaar voor de start? 

Erkende maatregelen

Bedrijven en instellingen met een jaarlijks verbruik vanaf 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 gas zijn verplicht energie­besparende maatregelen die zich binnen 5 jaar terugverdienen te treffen. Erkende maatregelenlijsten maken duidelijk hoe bedrijven aan de verplichting energie te besparen kunnen voldoen. Ook kan het bevoegd gezag eenvoudiger toezien op het naleven van deze verplichtingen.

Datalogger geeft inzicht

Wanneer u inzicht heeft in uw energie­verbruik is de stap naar het daadwerkelijk treffen van maatregelen klein. Middels geringe inspanning is aanzienlijke energie­winst te behalen. De datalogger meet middels sensoren de temperaturen van onder andere de CV-leiding, de gekoeld-waterleiding/koelinstallatie en de temperatuur van de lucht uit de luchtbehandelingsinstallatie. Uit de gegevens blijkt bijvoorbeeld wanneer de stook­installatie in werking treedt, of de overwerkschakelaar juist werkt en of deze energie-efficiënt samenwerkt met het ventilatiesysteem. Na het plaatsen van de datalogger ziet u dus al snel waar u makkelijk energie, en dus geld, kunt besparen.

GreenBiz IJmond helpt u

GreenBiz IJmond streeft naar het verduurzamen van bedrijven en bedrijven­­terreinen in de IJmond en wil het voor ondernemers zo makkelijk mogelijk maken. In samenwerking met Omgevingsdienst IJmond biedt GreenBiz u daarom kosteloos de datalogger aan. U krijgt op een laagdrempelige manier inzicht in hoe u geld en energie kunt besparen. Zo worden handhavings­trajecten naar aanleiding van toepassen van de erkende maat­regelen voorkomen.

Spelregels

De kosteloze meting die GreenBiz IJmond aanbiedt, is onderdeel van de Data­logger-estafette. Doe mee en krijg inzicht in uw verbruik! De spelregels zijn als volgt: • U initieert of bent gevraagd om gebruik te maken van de datalogger. U kunt informatie verkrijgen via de website www.greenbizijmond.nl/ datalogger-estafette of via de e-mail greenbiz@odijmond.nl. • U geeft aan wanneer de datalogger bij u geplaatst kan worden met als voorwaarde dat u direct doorgeeft welke collega-ondernemer u dit onderzoek gunt (plaatsing zal minimaal twee weken later zijn). • Omgevingsdienst IJmond plaatst in de afgesproken periode de datalogger in uw bedrijf. Tegelijkertijd wordt met uw collega-ondernemer afgestemd wanneer plaatsing daar zal zijn. •  Na 10 dagen wordt de datalogger weer verwijderd en wordt afgesproken wanneer u het rapport met analyse en aanbevelingen ontvangt. •  U bent bereid om in maximaal één alinea aan te geven wat het plaatsen van de datalogger u heeft opgeleverd en wanneer u welke maatregelen gaat treffen naar aanleiding van de plaatsing.

Meer informatie vindt u op www.greenbizijmond.nl/datalogger-estafette 

 

Voor meer informatie:

Stationsplein 48b, 1948 LC Beverwijk
T: 0251-263 863
F: 0251-263 888
E: info@odijmond.nl
www.odijmond.nl
of kijk op www.greenbizijmond.nl

 

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development