Gezocht: goede ideeën

Zeker een paar keer per week, misschien wel dagelijks, krijg ik de vraag hoe het met de verkoop en verhuur van bedrijfsonroerend goed gaat. En bijna steevast gevolgd door de opmerking: “Het zijn goede tijden voor jullie hè?” Helaas moet ik de vragensteller vervolgens ook vaak weer teleurstellen: de sterke prijsstijgingen zoals we die in de woningbouw zien, komen op de commerciële vastgoedmarkt in de IJmond niet voor, hoewel er wel sprake is van een opgaande trend. Ook de rendementen op beleggingen bevinden zich op vrijwel hetzelfde niveau als een jaar geleden. 

Toch is er geen reden voor somberheid: de huidige situatie biedt ook kansen. Zo is het rendement op beleggingen in de regio een stuk hoger dan in bijvoorbeeld Haarlem, laat staan in Amsterdam. Bovendien is het mogelijk om ook voor een relatief beperkt bedrag te beleggen in vastgoed. Een rendement van 10% is haalbaar, en kan zelfs nog hoger uitvallen door het aantrekken van financiering tegen gunstige tarieven.

Ook voor huurders liggen er kansen. De huurprijzen bevinden zich op een laag niveau, en bovendien zijn ook de huurcondities aanzienlijk gunstiger geworden voor huurders. Met name in Beverwijk is er dusdanig veel winkelaanbod tegen gunstige prijzen te huur, dat de vraag naar creatieve ondernemers met een goed doordacht, innovatief idee groot is. Voor iedere vraag ligt er in Beverwijk in potentie voldoende ruimte: of het nu gaat om 50 of 2.000 vierkante meter.

Mocht u zich door het bovenstaande aangesproken voelen en al enige tijd met een briljant idee rondlopen, dan nodig ik u uit: ga het gesprek aan met de verhuurder, en wellicht helpt u hiermee de regio weer een stukje aantrekkelijker te maken. Nu is het moment!

Jurre Terhorst MSc
Teer Bedrijfsmakelaars
www.teer.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development