Miljardste iDEAL betaling bij New York Pizza

Op 10 mei is bij Rabobank klant pizzabakker New York Pizza de miljardste iDEAL betaling gedaan. Een reden om kort stil te staan bij dit betaalmiddel dat sinds 2005 razendsnel uitgroeide tot het populairste online betaalmiddel van Nederland. ?In 2005 konden de klanten van ABN AMRO, ING en de Rabobank voor het eerst bij een banketbakker met iDEAL afrekenen. Het online systeem koppelt de klant direct aan het vertrouwde internetbankieren en mobielbankieren. Het is gebaseerd op een betaalmiddel dat de Rabobank destijds al jaren in gebruik had, Rabo Direct Betalen. En dus is de Rabobank de grondlegger.

New York Pizza

Inmiddels heeft iDEAL een marktaandeel van 56 procent. Vrijwel alle Nederlanders kunnen tegenwoordig direct met iDEAL betalen, veilig en vertrouwd via hun eigen bank. In 2015 groeide het aantal iDEAL-betalingen met bijna een kwart. Vooral online bestellingen van pizza’s, taarten, maaltijden en voedingsmiddelen worden steeds populairder.

Collecteren met iDEAL

De innovatie heeft afgelopen tijd niet stilgestaan. In 2015 kreeg iDEAL een zusje: iDIN. Met dat hulpmiddel kunnen klanten zich online identificeren bij bedrijven en instellingen. De eerste innovatie van 2016 is ook al een feit: betalen met iDEAL kan nu ook via een QR-code. Onlangs ging de Hartstichting langs de deuren met de collectebus. In plaats van papier of munten konden mensen voor het eerst ook doneren door de QR-code te scannen met hun mobieltje. De smartphone linkt dan meteen door naar iDEAL, waar de donateurs hun betaling met een paar klikken kunnen afmaken. Deze pilot was een samenwerking tussen de Betaalvereniging Nederland en de banken.

Fotobijschrift: Rabobank accountmanager Johan Kabalt overhandigt New York Pizza franchisenemer Ruud de Vries
een bos bloemen ter felicitatie van de miljardste iDEAL betaling. 

www.rabobank.nl

www.newyorkpizza.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development