Welk bedrijf is Het Vitaalste Bedrijf van Nederland? Pieter van den Hoogenband gaat ook dit jaar op zoek naar het bedrijf dat het meest investeert in het vitaal houden van zijn medewerkers. De olympisch zwemkampioen maakt op 19 november bekend welk bedrijf zich Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2018 mag noemen. Werkgevers en werknemers kunnen hun bedrijf tot en met 31 augustus inschrijven.

Pieter van den Hoogenband op zoek naar vitaalste bedrijf van Noord-Holland

Prijs voor duurzame inzetbaarheid werknemers

Welk bedrijf is Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Holland? Pieter van den Hoogenband gaat op zoek naar het bedrijf dat het meest investeert in het vitaal houden van zijn medewerkers. De olympisch zwemkampioen maakt in oktober bekend welk bedrijf zich Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Holland mag noemen. Werkgevers en werknemers kunnen hun bedrijf tot en met 31 augustus inschrijven. 

Medewerkers die mentaal, emotioneel en fysiek veerkrachtig zijn, zijn gelukkiger. Ook zijn ze productiever, minder vaak ziek en voelen zich verantwoordelijker voor hun gezondheid en inzetbaarheid. Vitale bedrijven zijn daardoor van groot belang voor de economie van Nederland. Van den Hoogenband gaat, namens zorgverzekeraar ONVZ en MKB-Nederland, voor het zesde achtereenvolgende jaar in elke provincie op zoek naar Het Vitaalste Bedrijf. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Holland wordt in oktober uitgereikt.

De Noord-Hollandse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de andere provinciale winnaars. De jury maakt samen met presentator Arie Boomsma maandag 19 november in het DeLaMar Theater bekend welke provinciale winnaar zich ‘Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2018’ mag noemen. De jury van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland bestaat, naast Pieter van den Hoogenband, onder anderen uit hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder en directeur MKB-Nederland Leendert-Jan Visser.

“In een tijd waarin stress en burn-outs steeds vaker voorkomen, is het voor werkgevers nog belangrijker om samen met medewerkers te investeren in vitaliteit en gezondheid. Iedere topprestatie is namelijk een teamprestatie”, licht jurylid Van den Hoogenband toe. “Energieke medewerkers hebben meer plezier in hun werk en presteren beter. Met de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland willen we bedrijven die vooroplopen in het vitaal houden van hun medewerkers belonen en andere ondernemers inspireren.”

“We moeten allemaal langer doorwerken en voor zowel werkgever als werknemer is het van belang om gezond en wel die ‘eindstreep’ te halen, zegt jurylid en directeur MKB-Nederland Leendert-Jan Visser. “Samen werken aan vitaliteit kan juist goed in het midden- en kleinbedrijf, waar de lijnen kort zijn, iedereen elkaar kent en de onderlinge betrokkenheid groot is.”

Winnaar 2017

Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Holland neemt het stokje over van WUA uit Amsterdam. “Wij als oprichters streven ernaar om iedere dag onze dromen te leven,” legt mede-oprichter en CEO Klaas Kroezen uit. “Dit willen we niet alleen voor onszelf bereiken, maar ook voor ons volledige team. Als je niet je eigen dromen leeft, gaat dit ten koste van je eigen vitaliteit en die van de mensen om je heen. Mentaliteit, voeding en beweging zijn bij ons de essentiële pijlers in het WUA Health Program.” WUA heeft voor deze pijlers speciale externe coaches aangetrokken.

Werkgevers kunnen zich tot en met 31 augustus inschrijven voor de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf via www.vitaalstebedrijf.nl. Niet alleen werkgevers kunnen zich aanmelden, ook werknemers kunnen hun bedrijf via de website opgeven voor de zoektocht. Deelnemers worden beoordeeld op hoe zij gezondheid en vitaliteit in hun bedrijf hebben toegepast, waarbij onder meer bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de werknemers belangrijke punten zijn.

Over Het Vitaalste Bedrijf van Nederland

De zoektocht naar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is een initiatief van ONVZ en MKB-Nederland. De prijs wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Vitale bedrijven zijn dus van groot belang voor de economie van Nederland. ONVZ en MKB-Nederland stimuleren het daarom dat ondernemers investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.

Over ONVZ

ONVZ is een organisatie zonder winstoogmerk waar het belang van verzekerden voorop staat. De verzekeraar helpt en inspireert zijn leden bij een goed en een gezond leven. Uiteraard is ONVZ is er voor wie ziek is en zorg nodig heeft, maar ook voor wie gezond is en dat wil blijven. ONVZ biedt uitsluitend restitutieverzekeringen. Met die vrije zorgkeuze hebben verzekerden toegang tot de beste zorg met de beste specialist die bij iemands zorgvraag past. Uit onafhankelijk onderzoek van GfK blijkt dat ONVZ van alle verzekeraars het meest door verzekerden wordt vertrouwd. Meer informatie staat op de website van ONVZ.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development