Staatssecretaris Jetta Klijnsma bezoekt IJmond Werkt!

Jetta Klijnsma, staatssecretaris van het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid, heeft maandag 2 november een bezoek gebracht aan IJmond Werkt!.

Het re-integratiebedrijf loopt in de uitvoering van de Participatiewet landelijk gezien voorop en dat is ook bij het Ministerie niet onopgemerkt gebleven. Klijnsma wilde graag met eigen ogen zien hoe IJmond Werkt! uitvoering geeft aan werkgeversbenadering en plaatsing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het reguliere bedrijfsleven.

Na een korte presentatie door algemeen directeur Mark Bouma over de aanpak en behaalde resultaten van IJmond Werkt! stonden bedrijfsbezoeken aan Makro en Flexibel op het programma. Bij de Beverwijkse vestiging van de groothandel sprak Klijnsma met vestigingsmanager Marcel Dietz over de sociale aanpak van het bedrijf. Daarnaast sprak Klijnsma met drie medewerkers die via IJmond Werkt! werkzaam zijn bij de Makro. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan Flexibel telefoonservices en kantoordiensten, waar eigenaresse Monique Zeeuw de staatssecretaris inlichtte over de aanpak waarbij werkzoekenden middels een werkstage aan de slag gaan bij Flexibel en de mooie resultaten die naar aanleiding van die werkervaring geboekt worden.

Het bezoek werd afgesloten met een informele borrel waarbij diverse werkgevers die nauw samenwerken met IJmond Werkt! en enkele bestuursleden aanwezig waren. Klijnsma gaf aan onder de indruk te zijn van de aanpak van IJmond Werkt! en sprak haar waardering uit richting de aanwezige ondernemers, zij zorgen er met elkaar voor dat er in de IJmond een klimaat heerst waarin iedereen er toe doet en waar er voor iedere werkzoekende, met of zonder beperking, een passende werkplek gevonden kan worden.

Na alle complimenten eindigde ze haar bezoek met een warm pleidooi om in de toekomst nog meer kansen en mogelijkheden te bieden voor kansarmen dan nu al het geval is.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development