Vishandel Tel winnaar IJmond Onderneemt Award

Vishandel Tel is de grote winnaar van de IJmond Onderneemt! Award 2015. Het bedrijf uit IJmuiden kreeg 17 november de onderscheiding voor de meest in het oog springende IJmondiale onderneming. Directeur Rick Tel was zichtbaar verheugd. IJmond Onderneemt! werd voor de zesde keer georganiseerd. En elke keer krijgt het evenement meer uitstraling. Zo was de zaal in Uitgeest qua entourage zeer feestelijk aangekleed, was er moderne dans te bewonderen én was er van alle genomineerde bedrijven een prachtig en informatief filmpje gemaakt. Waardoor de enkele honderden aanwezige entrepreneurs tijdens het mede door de Rabobank IJmond mogelijk gemaakte evenement zagen wat de genomineerden zo bijzonder maakt.

Innovatief bedrijf
Hoewel Fairexx Logistics en Bamboe Bouw ook veel indruk op de jury maakten, ging de IJmond Onderneemt! Award naar Vishandel Tel. Zo stelde de jury bij monde van Roel Huisman dat Vishandel Tel “een modern, innovatief en krachtig bedrijf is, dat in het verleden zijn sporen heeft verdiend maar vooral bezig is met het vergroten van diverse vis- en aan vis, schaal- en schelpdieren  gerelateerde activiteiten, waarbij de uitbreiding van de bekende viswinkel aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam er één en de uitbreiding van de activiteiten in Suriname een andere is”

IJmond Werkt! Award
Voor de IJmond Werkt! Award waren Ahold en Vandereng genomineerd, maar ging de onderscheiding naar Hotel Restaurant Sonnevanck. Sonnevanck is een hotel/restaurant in Wijk aan Zee. “We werken met een team van 34 medewerkers, daar horen mensen met een rugzakje gewoon tussen. Geef het een kans, het is heel makkelijk om te zeggen: Bij ons kan het niet. Met de juiste aandacht en een gezonde dosis doorzettingsvermogen kan het absoluut een succes worden.” In beide stemrondes kreeg Sonnevanck de meeste stemmen en werd daarmee overtuigend winnaar. De overige genomineerden VanDerEng Bv en Ahold kregen als ook, zij het een kleinere versie, een award uitgereikt uit handen van bestuursvoorzitter van IJmond Werkt! Arjen Verkaik.

IJmond Duurzaam! Award
De Rodenburghoeve uit Uitgeest was op haar beurt de winnaar van de IJmond Duurzaam! Award. Het boerenbedrijf troefde daarmee medegenomineerden Daalimpex-Kloosterboer Velsen en Holland & Barret (het voormalige De Tuinen) af. Met name de combinatie van passie, voorbeeldfunctie en innovatie die terugkomt bij De Rodenburghoeve gaf voor de jury de doorslag. “De biologisch dynamische melkveehouderij uit Uitgeest pioniert al 25 jaar in een branche die nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Zij behouden daarbij hun nuchterheid en belangrijk; ze vertrouwen op hun keuzes. Voor De Rodenburghoeve is duurzaam ondernemen heel gewoon”, zo stelt de jury.

Foto: Karen Vleugel

Meer foto’s? Klik hier

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development