30 jaar Wesco IJmuiden Apparatenbouw groots gevierd

Op 16 januari 1984 startten Dirk de Mik en Sjoerd Wesselius hun bedrijf Wesco IJmuiden Apparatenbouw bv. Het bleek een schot in de roos. Afgelopen vrijdag, 30 jaar later, werd ‘30 jaar Wesco’ in de eigen bedrijfshal gevierd, samen met collega’s, relaties, vertegenwoordigers van overheden, vrienden en familie.

In minder dan twee weken werd het feest uit de grond gestampt, op een manier die bij Wesco past: snel, efficiënt, met korte lijnen en het resultaat mocht er zeker zijn. Ruim 400 genodigden wisten uiteindelijk de weg naar het bedrijfsfeest te vinden. De fabriekshal, die voor deze speciale gelegenheid dienst deed als evenementenlocatie, was voorzien van diverse zitjes, verschillende eetkraampjes en een podium met daarop het Ruud Jansen kwartet.

Leerbedrijf technisch onderwijs

Speeches waren er van Ruud Porck, programmadirecteur Techniek in Amsterdam, Jan van Run, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en Franc Weerwind, burgemeester van Velsen. Het feit dat Wesco reeds jarenlang leerbedrijf en stagebedrijf is voor het technisch onderwijs in deze regio, liep als een rode draad door de speeches heen. Alom waardering was er voor deze rol waaraan zij samen met Zwart Techniek en Post Staalbouw invulling geven. Ruud Porck deed zelfs een oproep aan de ondernemers en vertegenwoordigers van technische bedrijven om met zijn allen het technisch onderwijs in deze regio te ondersteunen.

Van ontwerp tot en met oplevering

Burgemeester Weerwind eindigde zijn bevlogen speech met de overhandiging van een schitterende plaat van de haven van IJmuiden, waarna Sjoerd Wesselius het woord nam om iedereen te bedanken en het woord tot zijn compagnon te richten. Hij noemde hun eerste opdracht, die zij in januari ’84 via de toenmalig directeur van Wijsmuller, Chris B. van der Zwan, hadden gekregen en de vele projecten die daarna volgden. Vervolgens vertelde Sjoerd over de zes lierbokken die afgelopen vrijdag nog in de bedrijfshal stonden, maar die de komende week naar Singapore verscheept worden. Een prachtig project dat in opdracht van Van Oord in slechts 2,5 maand tijd is gerealiseerd, vanaf engineering tot en met oplevering van de bokken.

Samenwerking Tata Steel, Schot en Wesco

Aan het 30-jarige zakelijke huwelijk van Sjoerd Wesselius en Dirk de Mik komt het komende halfjaar een einde als Dirk een stapje terug doet. Hij blijft echter wel als adviseur betrokken bij een gezamenlijk project van Tata Steel, Schot Verticaal Transport en Wesco. Als een van de oprichters van Wesco zal hij overigens altijd betrokken blijven, zeker ook omdat zijn zoon Wouter bij het bedrijf werkzaam is.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development