Geslaagd politiek lijsttrekkersdebat IJmond

De organisatoren kijken met een goed gevoel terug op een geslaagd politiek lijsttrekkersdebat IJmond dat onlangs plaatsvond in het Congrescentrum van Tata Steel. Een enorme opkomst, een geweldige gespreksleider, een goed lopend programma en stellingen die verdeeldheid opriepen.  Uniek was het dat alle lijsttrekkers van de deelnemende politieke partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2014 uit Velsen, Beverwijk en Heemskerk op 1 podium zaten. De organisatie heeft er expliciet voor gekozen om politieke partijen uit de drie gemeenten op verschillende thema’s aan de tand te voelen met prikkelende stellingen.

De lijsttrekkers kregen aan het begin van het programma de mogelijkheid om hun droommaatregel voor hun gemeente kenbaar te maken middels een korte pitch. Elke gemeente kreeg per thema 1 stellingen waarover het debat is gevoerd. De thema’s werden vakkundig ingeleid door vertegenwoordigers vanuit het maatschappelijk middenveld.Uiteraard konden lijsttrekkers uit andere gemeenten interpelleren tijdens het debat wat ook regelmatig gebeurde. Mede hierdoor werden de verschillen tussen de gemeenten en haar lijsttrekkers uitvergroot. Sommige stellingen verleideden sommigen tot het woord ‘IJmond‘, ondanks het feit dat dat woord niet de opzet was van het debat.

De gespreksleider Frénk van der Linden was goed voorbereid en de opkomst was groter dan verwacht met ongeveer 250 deelnemers. Het publiek werd regelmatig door de gesprekleider betrokken bij de discussie middels het opsteken van rode en groene kaarten. Het debat werd middels een hilarische improvisatieact van cabaretgroep ‘Op sterk water’ van een vrolijke noot voorzien.

 

[metaslider id=672]

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development