De Bazaar stijgt naar top 3 trekpleister van Nederland

De bezoekersaantallen van De Bazaar zijn gegroeid naar meer dan 2.000.000 in 2016, waarmee De Bazaar in de top 3 van grootste trekpleisters van Nederland staat. 

 

Flinke investeringen

Al 36 jaar is De Bazaar in Beverwijk een begrip. De afgelopen jaren is er keihard gewerkt om de beleving van de bezoekers te optimaliseren. Zo is er flink geïnvesteerd in het terrein. In de afgelopen 2,5 jaar kwamen het luxere Mihrab en Goudsouk erbij. De Boulevard, het Food Court en de buitenkant van Hal 30, Hal 25 & 26 zijn opgeknapt. En voor dit jaar staat de Food Markt in de Oosterse Markt op de agenda. Tevens is in 2015 de entreeprijs afgeschaft. George Zapantoulis directeur van De Bazaar: ‘Door de uit­straling van de markt te verbeteren, komen er nog meer mensen. De Bazaar is en blijft een plek waar mensen elkaar ontmoeten, handel drijven, lekker eten. Er zit weer liefde in de markt en vernieuwing, met als gevolg dat steeds meer mensen ons weer weten te vinden.’

Traditionele markt met digitale technieken

De Bazaar maakt ook gebruik van de virtuele wereld. Zo communiceert De Bazaar app met beacons die over het hele terrein hangen. Met deze techniek kan de bezoeker via de app de weg gewezen worden over De Bazaar en ziet de bezoeker de man achter de kraam, of producten die in de aanbieding zijn.

De toekomst

Zapantoulis: ‘We blijven werken aan de beleving voor de bezoekers en het creëren van het optimale ondernemers­klimaat. Men vindt hier enorm veel diversiteit, meer dan 50 culturen. Iedere plek heeft een eigen identiteit, dat maakt het zo bijzonder. We hoeven niet luxe te worden, we zijn een markt. Een markt met mazzel en vermaak. De Bazaar is een plek van verleiding. Je kan het niet weerstaan om toch iets mee te nemen. Het is een broedplaats van handel, waar alle cul­turen naast elkaar staan. Mensen vinden hier een stukje thuis. Eigenlijk zouden wereldleiders eens hier moeten kijken hoe het ook kan. Het is hier de wereld in het klein maar dan harmonieuzer.’

Cijfers

De Bazaar heeft indrukwekkende cijfers: • Ruim 2.000.000 bezoekers per jaar. • 100.000 m2 oppervlakte, waarvan 70.000 m2 overdekt. • Meer dan 1200 ondernemers. • Levert meer dan 2.200 arbeidsplaatsen op in de omgeving.

www.debazaar.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development