Maaike Polman en Rob van Kampen. Bites & Beats

Bites & Beats

Op zondag 27 augustus zal de vijfde editie van Bites & Beats plaatsvinden op Slot Assumburg. Een lustrumeditie voor JCI IJmond, de organisator van het culi­naire festival. Net als de voorgaande jaren bent u op 27 augustus vanaf 12.00 uur welkom om te genieten van culinaire bites, sfeervolle beats en amusement voor jong en oud. En dat voor het goede doel.  

 

In de kasteeltuin van Slot Assumburg, de plaats waar over twee maanden Bites & Beats losbarst, treffen we Rob van Kampen en Maaike Polman aan. Rob is projectcoördinator bij Infra Consult Van Dooren en voorzitter van Bites & Beats 2017, Maaike is Sales Manager bij Oracle en voorzitter van JCI IJmond. Vol enthousiasme vertellen zij over de aankomende lustrumeditie, het lidmaatschap van JCI en het door JCI opgerichte GoedeDoelenFonds.

JCI IJmond

‘Hoewel ik nog maar kort lid ben van JCI IJmond, ben ik dit jaar al voorzitter van deze prachtige club van jonge en ondernemende mensen. Dit jaar wordt een jaar van groei en nieuwe uitdagingen. Daarnaast viert JCI dit jaar haar 45-jarig bestaan. Voor mij de kans om dit jaar een verschil te maken’ vertelt Maaike enthousiast. Zij vervolgt: ‘Naast mijn dagelijkse werkzaamheden voor Oracle ben ik ook zangeres van een band en boek ik bands voor de lokale horeca. Een bezig bijtje dus. Bij JCI ontwikkelen wij ons door met elkaar dit soort evenementen te organi­seren, waardoor wij van elkaar leren en soms ook gewoon een ‘fout’ kunnen maken.’

JCI GoedeDoelenFonds

Ook dit jaar continueert JCI IJmond het GoedeDoelenFonds. Een mooi initiatief dat JCI vorig jaar heeft gestart om met de opbrengst van Bites & Beats meerdere lokale goede doelen te kunnen (onder)steunen. Zo hebben zij recent nog een bijdrage kunnen leveren aan het project Made in Heaven, een initiatief van oud leerlingen van Heliomare om een rock-opera op te zetten. Bites & Beats zal dus ook in het lustrumjaar zicht inzetten om mantelzorgers, jeugdinstellingen, buurt­initiatieven, sportverenigingen of goede doelen een stap verder te helpen in het realiseren van hun uitdagingen.

Bites & Beats editie 2017

‘Sinds begin van het jaar zijn wij alweer druk bezig met de organisatie van editie 2017’ vertelt Rob. ‘Het is ontzettend leuk om betrokken te zijn bij de organisatie van zo’n groot evenement, waar zo positief op wordt gereageerd vanuit de regio. Daarnaast is het ook erg leerzaam, want er ontstaan vaak onverwachte problemen die met behulp van ieders verschillende ervaring en achtergrond worden op­gelost. Iedereen vult elkaar mooi aan.’

‘Dit jaar staan er weer diverse horeca­ondernemers om de lekkere hapjes en drankjes te verzorgen’ vervolgt Rob. ‘We hebben weer een divers aanbod van vlees tot aan vis, maar ook bijvoorbeeld kaas en speciaalbier. Voor ieder dus wat wils. Ook de ‘beats’ zullen dit jaar weer verassen. Net als voorgaande editie zullen wij rustig beginnen met acts als Madelief en de Brandnetels en Sam Saxton, maar daarna zal het geheel wat dansbaarder worden met VanZolder, De Heeren van Haerlem en traditiegetrouw de Barnbees. Omdat wij dit jaar ons lustrum vieren en het een lustrumeditie is, zijn wij bezig met een verrassing voor de beats, dus kan ik nog niet het gehele programma ver­klappen’ aldus Rob.

Sponsors

‘Sponsors zijn voor een evenement als Bites & Beats van groot belang’ zegt Rob. ‘Met de bijdrage van sponsors kunnen wij dit evenement zonder al te veel kosten organiseren, zodat er een mooi bedrag overblijft voor het Goede­doelenfonds. Daarnaast denk ik dat er in de IJmond maar weinig van dit soort evenementen zijn waar een sponsor zoveel exposure krijgt. Wij zijn daarom erg blij dat Rabobank IJmond zich als hoofdsponsor aan ons evenement wil verbinden. Zij steunen ons niet alleen financieel, maar zij leveren ook vrij­willigers die ons helpen tijdens het evenement.’

‘Naast de hoofdsponsor zijn wij altijd op zoek naar sponsors om ons evenement te steunen, in welke vorm dan ook. Wilt u ons ook sponsoren? Mail dan uw contactgegevens naar bitesbeats@jci-ijmond.nl of kijk op www.bitesbeats.nl‘. 

 

JCI IJmond

Bites & Beats wordt georganiseerd door JCI IJmond. JCI (voorheen: Junior Kamer) is een netwerkorganisatie van enthousiaste en ondernemende mensen tussen de 25 en 40 jaar welke wonen en/of werken in de IJmond. JCI zet zich middels haar evenementen in voor diverse goede doelen in de regio. Naast deze goede doelen zet JCI zich in voor de ontwikkeling van de eigen leden middels het aanbieden van interessante workshops en bedrijfsbezoeken. Ben of ken jij een enthousiast, leergierig en ondernemend persoon die graag betrokken is bij de organisatie van een evenement zoals Bites & Beats, wij zoeken nog nieuwe leden! Geïnteresseerd? Mail je contactgegevens naar leden@jci-ijmond.nl  

Rabobank IJmond trotse hoofdsponsor

Bites & Beats is een prachtig voorbeeld van hoe ondernemers samen een bij­drage leveren aan de maatschappij door ‘een aandeel in elkaar’ te nemen. Inhakend op de ‘Bites’ vragen we aandacht voor de wereldvoedsel- problematiek: ‘Hoe voeden we 9 miljard mensen in 2050?’ De zekerheid van voedselvoorziening is een vraagstuk dat ons allemaal raakt. De wereldbevolking groeit snel, mensen leven langer en krijgen, gemiddeld genomen, meer te besteden. Daardoor zal de vraag naar voedsel tot 2050 met 60% groeien. Tegelijkertijd is de beschikbaarheid van landbouwgrond en andere hulpbronnen beperkt. In veel landen zijn we als Rabobank een financiële dienstverlener voor de landbouw en voedselketens. We hebben als doel om deze spelers – van boeren en tuinders en hun toe­leveranciers, tot aan verwerkers en supermarktketens – te ondersteunen in het inspelen op de grotere vraag naar voedsel, nu en in de toekomst. Dat doen we door toegang te geven tot financiering, kennis en netwerken. Deze boodschap dragen we 27 augustus ook uit in onze stand.

Graag tot ziens bij Bites & Beats!

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development