brug middensluis IJmuiden

Brug over middensluis in IJmuiden afgesloten

Rijkswaterstaat inspecteert periodiek alle bruggen en viaducten in Nederland. Bij de laatste inspectie van de bruggen op het sluizencomplex in IJmuiden is geconstateerd dat de brug over de middensluis aan de zeezijde onverwacht in slechte staat is. De brug is met directe ingang afgesloten voor al het verkeer. Op korte termijn start een onderzoek hoe de brug gerepareerd kan worden.

Naar verwachting is de schade aan de brug ontstaan doordat er te zwaar verkeer over de bruggen rijdt. Als gevolg van de overbelasting zijn er scheuren ontstaan in de tuien van de brug en zijn de wielstellen onder de brug beschadigd. Uit oogpunt van veiligheid is besloten de brug af te sluiten voor alle verkeer. Rijkswaterstaat gaat de brug op korte termijn repareren. Naar verwachting duurt reparatie enkele maanden.

Gevolgen voor verkeer

Weggebruikers moeten rekening houden met vertraging op de sluisroute. Afhankelijk van de waterstand en hoeveel schepen er geschut worden, kan de vertraging oplopen tot meer dan 40 minuten. Er ontstaat niet alleen vertraging als gevolg van het schutten, maar ook omdat het verkeer dat staat te wachten maar in één richting tegelijk over de brug aan de kanaalzijde kan rijden.

Onderhoudswerkzaamheden Noordersluis

In januari zijn er ook onderhoudswerkzaamheden aan de Noordersluis. Er worden dan meer schepen door de middensluis geschut. Daardoor ontstaat nog extra vertraging. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten geen gebruik te maken van de route over het sluizencomplex maar gebruik te maken van de Velsertunnel.

Langzaam verkeer

Rijkswaterstaat onderzoekt of het mogelijk is fietsers en voetgangers wel gebruik te laten maken van de afgesloten brug. Daar zal begin januari meer duidelijkheid over zijn. Tot die tijd kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van de pont vanaf het Pontplein in IJmuiden.

Nood- en hulpdiensten

Er wordt ook onderzocht of het mogelijk is nood- en hulpdiensten en vletterlieden gebruik te laten maken van de brug aan de zeezijde.

Scheepvaart

Scheepvaart ondervindt geen hinder van deze situatie.

Renovatie Velsertunnel

In april 2016 begint de renovatie van de Velsertunnel. De Velsertunnel is dan voor 9 maanden afgesloten. Rijkswaterstaat gaat er van uit dat de herstelwerkzaamheden aan de brug over de middensluis klaar zijn voor deze renovatie begint.

Weren zwaar verkeer

De bruggen over het sluizencomplex hebben een maximale aslast van 1.6 ton. Vrachtverkeer met een zwaardere aslast mag geen gebruik maken van de bruggen. Rijkswaterstaat onderzoekt op welke wijze zwaar verkeer geweerd kan worden van het sluizencomplex.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development