E-Scooters voor bedrijven in havengebied Velsen en Beverwijk

Een af- en aanrijden van milieu­vriendelijke e-scooters op de bedrijven­terreinen in het haven­gebied van Velsen en Beverwijk. Dat is wat de Omgevingsdienst IJmond en de Provincie Noord-Holland voor ogen hebben met de stimuleringsactie ‘E-scooter? Natuurlijk!’ Nu worden voor veel korte ritten in de nabije omgeving of op de bedrijven­terreinen zelf auto’s of bestelbusjes gebruikt. En dat terwijl e-scooters niet alleen opleveren als het gaat om bereikbaarheid of een gezondere om­geving, maar ook goedkoper zijn in aanschaf, brandstof en onderhoud.  

 

20% korting op de aanschafprijs en meer

Omgevingsdienst IJmond heeft op grond van de Uitvoeringsregeling Investerings­impuls Duurzame Zeehavens Noord-Holland subsidie gekregen om bedrijven te stimuleren om één of meerdere e-scooters aan te schaffen. Het aanbod is aantrekkelijk: maar liefst 20% korting op de aanschafprijs. Het idee is dat de e-scooters als bedrijfsscooter voor personen- en goederenvervoer worden ingezet. Ook is het mogelijk dat een bedrijf een e-scooter aanschaft voor een individuele werknemer, mits de e-scooter wordt gebruikt voor het woon/werkverkeer. Er kunnen ongeveer 45 e-scooters worden gefinancierd met deze regeling. De actie loopt van 15 oktober 2017 tot en met 30 september 2018.

Energiezuinig op weg 

Twee aanbieders van e-scooters in de IJmond hebben een overeenkomst met de Omgevingsdienst gesloten. EVC Heems­kerk en Bike-Guru in IJmuiden juichen het initiatief van harte toe. ‘De kwaliteit van e-scooters wordt beter en beter’, zegt Robert Egthuijsen van Bike-Guru. ‘Fabrikanten blijven investeren om energiezuinige scooters te maken, waarbij de actieradius voor gebruikers natuurlijk heel belangrijk is. Inmiddels is een actie­radius van 80 km op één accu heel normaal’.

Extra aanbod van leveranciers

Om de drempel voor aanschaf nog verder te verlagen doen de leveranciers nog een extra aanbod. Zo biedt EVC tot eind 2017 15% extra korting op de aanschaf van een tweede accu voor de e-scooters van het merk EMCO. Voor alle e-scooters geldt dat de afleveringskosten en de eerste servicebeurt voor rekening zijn van EVC. ‘Zo staat je e-scooter echt altijd klaar om te gaan’, lacht eigenaar Harry Buter.

Bedrijventerreinen Havengebied Het Havengebied Velsen en Beverwijk bestaat uit 9 terreinen: De Kagerweg, De Pijp, Noorderwijkermeer, Grote Hout, Business Park IJmond, Tata Terminals, Averijhaven, Haven IJmuiden en IJmondhaven. Ondernemers die met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel kunnen aan­tonen dat zij gevestigd zijn op deze bedrijventerreinen, komen voor de sub­sidie in aanmerking. Meer informatie staat op de website van IJmond Bereikbaar: www.ijmondbereikbaar.nl/e-scooters-havengebied

 

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development