Extra pont bij Velsen vaart uur langer in de avondspits

Goed nieuws voor de gebruikers van de pont over het Noordzeekanaal bij Velsen. Vanaf maandag 5 september vaart de extra pont tijdens de avondspits een uur langer door. Stopte de tweede pont normaal om 18.00 uur met varen, nu wordt dat 19.00 uur. Samenwerkingsverband IJmond Bereikbaar gaat hiermee in op een wens die vaker te horen was in de regio. Om 18.00 uur is de spits immers nog niet voorbij.

‘We zijn blij dat we de mensen die met de pont het kanaal oversteken nog beter kunnen faciliteren’, zegt Sophie Zwetsloot van IJmond Bereikbaar. ‘Vooral fietsers kunnen dat extra uurtje extra goed gebruiken om op een prettige en snelle manier het kanaal over te steken’. Het extra uur wordt tot en met januari 2017 aangeboden.

1,4 miljoen kilometer op de fiets

Bijna 170 bedrijven in de IJmond doen inmiddels mee met de fietsstimuleringscampagne ‘Goed op weg’. Het afgelopen kwartaal werden door de deelnemers meer dan 1,4 miljoen woon/werkkilometers op de fiets afgelegd. Nu de zomervakantie voorbij is, wordt het weer drukker op de weg. IJmond Bereikbaar start daarom het  loyaliteitsprogramma ‘Blijf op weg’. Dit om het goede fietsgedrag van de werknemers in  de IJmond weer onder de aandacht te brengen en mensen te stimuleren om nog meer te gaan fietsen.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development