Statement IJmond Werkt! n.a.v. berichtgeving 14-7-2016 in Dagblad Kennemerland

Bestuur en directie van IJmond Werkt! herkennen zich niet in de berichtgeving zoals deze is gepubliceerd in Dagblad Kennemerland van 14-7-2016. 

Artikelen beschadigen mensen

Bestuur en directie ervaren de serie artikelen als zeer beschadigend voor een grote groep kwetsbare mensen. Ook de OR (ondernemingsraad) van IJmond Werkt! voelt zich onheus bejegend en ervaart de berichtgeving als ‘schaamteloos’ en ‘onterecht’. Bestuur en directie distantiëren zich van de inhoud en vinden de wijze waarop hoor en wederhoor is toegepast door het dagblad niet correct en niet volledig. Op ons verzoek om langs te komen en in een gesprek reactie en toelichting te geven is niet ingegaan. Alleen een aantal vragen is gestuurd die wij beantwoord hebben. In het kader zijn een paar vragen van de krant en antwoorden van IJmond Werkt! afgedrukt.

Noppes is een verantwoordelijk bedrijf

Daarnaast vinden bestuur en directie de beelden die over Noppes worden geschetst net zo kwalijk. Noppes is een zelfstandig opererende organisatie die met de overname van de kringloopwinkels van IJmond Werkt! reguliere werkgelegenheid aan een kwetsbare groep mensen biedt. Noppes is een non-profit organisatie met een ANBI-status en is geen verbonden partij van IJmond Werkt!. Noppes is voor IJmond Werkt! een zeer gewaardeerde organisatie die op maatschappelijk verantwoorde wijze omgaat met mens/milieu en werkgelegenheid. Door de samenwerking met Noppes is gerealiseerd dat een grote groep medewerkers met een SW-achtergrond aan het werk is in een reguliere omgeving. Zij werkten eerst intern bij de kringloopwinkels van IJmond Werkt! en zijn nu via detachering of begeleid werken regulier aan het werk bij Noppes. Het gaat om ruim 120 medewerkers.

IJmond Werkt! helpt mensen naar werk op respectvolle wijze

Alle inspanningen van IJmond Werkt! zijn gericht op uitstroom naar werk en om de cliënt zo snel mogelijk naar werk te begeleiden. De bijstandsuitkering en het traject bij IJmond Werkt! stoppen wanneer de cliënt weer voldoende inkomen heeft.

IJmond Werkt! voert voor de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen de Participatiewet uit. Dit houdt onder andere in dat iedereen die bij de gemeente komt voor inkomensondersteuning (voormalige WWB uitkering) wordt doorverwezen naar IJmond Werkt!.

De gemeente bepaalt de toekenning van de uitkering, het intakegesprek wordt verzorgd door de gemeenten en IJmond Werkt!. IJmond Werkt! onderzoekt altijd, samen met de gemeente, of cliënten kunnen werken. Als dat het geval is, krijgen zij een traject naar werk aangeboden via IJmond Werkt!. De Participatiewet kent rechten maar ook plichten.

Zo verplicht de wet tot actieve medewerking om een baan binnen de reguliere arbeidsmarkt te vinden en is er de informatieplicht. Wanneer men zich niet aan deze voorwaarden houdt, dan kan dat gevolgen hebben voor de uitkering.

IJmond Werkt! is een open organisatie en laat graag zien hoe wij burgers van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen ondersteunen en begeleiden naar werk.

Voor de vragen die wij per mail toegestuurd hebben gekregen en de volledige antwoorden + inleiding die daarop vervolgens zijn verzonden klik HIER

 

www.ijmondwerkt.com

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development