Gemeente Beverwijk bereikbaar via WhatsApp

Vorige jaar heeft de VVD een motie ingediend om het mogelijk te maken dat inwoners de gemeente Beverwijk ook via WhatsApp kunnen bereiken. Deze motie is door de gemeenteraad aangenomen. De gemeente is nu bereikbaar via WhatsApp. 

Vanaf nu kunnen inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee ook via WhatsApp vragen stellen aan de gemeente. De gemeente Beverwijk wil dat de dienstverlening voor iedereen dichtbij en toegankelijk is. Inwoners kunnen zelf bepalen op welke manier zij in contact willen komen met de gemeente: via website/e-mail, sociale media, telefoon, balie en nu ook WhatsApp.

Wat is het?

Gemeente Beverwijk is een proef gestart waarbij via WhatsApp vragen aan de gemeente gesteld kunnen worden. Meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt WhatsApp en daardoor is WhatsApp een mooie toevoeging aan de andere communicatiemiddelen. In de periode van een half jaar moet blijken of het gebruik van WhatsApp in een behoefte voorziet. Belangrijke voorwaarde is dat dit communicatiekanaal gemak oplevert voor de inwoners. Als de proef slaagt, wordt deze werkwijze voortgezet.

Hoe werkt het?

Het WhatsApp-nummer van de gemeente Beverwijk is 06-11614998. Dit nummer kan alleen worden gebruikt om WhatsApp-berichten te sturen.
Medewerkers van het Klant Contact Centrum van de gemeente Beverwijk beantwoorden de WhatsApp-berichten op maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur (uitgezonderd feestdagen). Reactie zal in veel gevallen binnen 4 uur volgen. Het is niet mogelijk om naar dit speciale WhatsApp-nummer een sms-bericht te versturen of dit nummer te bellen.
Er wordt alleen gereageerd op individuele WhatsApp-gesprekken en niet op een groeps- WhatsApp. Privacygevoelige informatie kan niet via een WhatsApp-bericht worden opgevraagd.

bron: http://sergeferraro.vvd.nl/

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development