Genomineerden bekend voor IJmond Duurzaam Award 2019

Op dinsdag 26 november wordt tijdens het ondernemersnetwerkevent IJmond Onderneemt de IJmond Duurzaam Award uitgereikt. Omgevingsdienst IJmond reikt deze award jaarlijks uit aan een bedrijf dat door de hele bedrijfsvoering heen heel bewust kiest voor duurzaam ondernemen. De genomineerden voor dit jaar zijn De Noord-Hollandse Bierbrouwerij uit Uitgeest, Natural Plastics uit Heemskerk en We Love The Planet uit Beverwijk.

De genomineerden laten alle drie zien hoe belangrijk en logisch het is om nu door te pakken op duurzaam ondernemen. Alle drie de genomineerden laten zien hoe duurzame ondernemen leidt tot bijzondere producten. Een jury bestaande uit wethouder en ondernemers, waaronder de winnaar van vorig jaar, bepaalt wie op 26 november de IJmond Duurzaam Award in ontvangst mag nemen.

De Noord-Hollandse Bierbrouwerij

De Noord-Hollandse Bierbrouwerij richtte in 2012 een eigen productie-brouwerij op in Uitgeest. In 2018 verhuisde de brouwerij naar de jachthaven van Uitgeest. Vanuit de nieuwe brouwerij in Uitgeest worden, op kleine schaal, ruim 150 soorten bier gebrouwen; eigen bier en bier in opdracht. De brouwerij is ook te ‘huur’. Zo krijgen bierbrouwerijen zonder eigen apparatuur de mogelijkheid om hun bieren, samen met de Noord-Hollandse Bierbrouwerij, te brouwen. Bijzonder aan de brouwerij is dat het bier wordt gebrouwen niet op basis van stroom, maar op basis van stoom. De stoomgenerator werkt op basis van biomassa en de basis van biomassa ligt in de afvalproducten bierborstel en pallets. Op deze manier koppelt de brouwerij de afvalstroom en de energiestroom aan elkaar. Slechts een voorbeeld van de veelheid aan maatregelen waarmee de Noord-Hollandse Bierbrouwerij op duurzame wijze bier brouwt. Kees Schouten: “Als je financieel gezond wilt ondernemen, dan valt verduurzamen niet meer te ontkennen. Het is eigenlijk heel normaal.”

Natural Plastics

Natural Plastics ontwerpt, fabriceert en vermarkt producten die geen schade aanbrengen aan de natuur. De producten vinden hun oorsprong in reststromen van de agri- en tuinbouw. Met één van deze producten, de ondergrondse boomverankering, was Natural Plastics eerder al succesvol. In 2012 won het bedrijf de Sustainable Hero Award. Deze innovatie, aangevuld met bijbehorende producten van biokunststof zoals: drainage, watergietranden, maaibescherming, wortelbegeleiding, bamboebescherming, zorgt ervoor dat er niet onnodig bomen gekapt worden, maar ook de natuur beschermd blijft. Directeur Bert van Vuuren: ”Ik zie nog veel ondernemers die zich focussen op de kostprijs, maar niet kijken naar de impact van een product op de natuur. Ik wil daar met mijn producten verandering inbrengen.” Natural Plastics helpt organisaties hier ook bij. Als co-creator van de methode Magneet, een doordacht 4 stappenplan, helpt zij organisatie succesvol de transitie te maken naar een circulair/ biobased organisatie. “Van duurzaam communiceren naar duurzaam realiseren”.

We Love The Planet

We Love The Planet is een bedrijf waar de IJmond trots op kan zijn! Deze nieuwkomer in onze regio produceert 100% natuurlijke deodorants, geurdiffusers en geurkaarsen. Sinds de start, tweeëneenhalf jaar geleden, verkoopt We Love The Planet haar producten op dit moment in meer dan 21 landen. Deze crème deodorant bestaat alleen uit 100% natuurlijke ingrediënten en is biologisch gecertificeerd. Naast dat het product 100% natuurlijk is, staat We Love The Planet ook voor het gebruik van gerecyclede verpakkingsmateriaal. Via dit totaalpakket draagt We Love The Planet haar steentje bij aan een betere wereld voor iedereen. Sinds dit jaar werkt We Love The Planet vanuit een energiezuinige kantoorpand op bedrijventerrein Kagerweg en bouwt zo verder aan haar ambassadeurschap.

Hoe word ik succesvoller dan mijn collega’s?

IJmond Onderneemt wordt al weer voor de tiende keer georganiseerd. Deze netwerkavond in feestelijke entourage wordt dit jaar afgetrapt met een bijzonder optreden van Rob Urgert en Joep van Deudekom (bekend van het televisieprogramma De Kwis). Via foto’s, filmpjes en experimenten brengen zij in deze unieke quiz het publiek bij wat hen te doen staat om succesvoller te worden dan hun collega. Dagvoorzitter van het programma is Bernard Lensink, General Manager Landgoed Duin & Kruidberg.

Meer informatie en aanmelden

Het event vindt plaats in de A9 Studio’s in Uitgeest. De inloop start om 16.30 uur. Meer informatie over het programma vindt u op www.ijmondonderneemt.nl. Op deze website kunnen ondernemers zich ook aanmelden voor het event.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development