Geslaagde RaboWeek afgesloten met stadionconcert bij Telstar

Met een drukbezocht stadionconcert bij Telstar (in het Rabobank IJmond Stadion) is vrijdagavond de vierde RaboWeek IJmond afgesloten. Van 1 tot en met 5 oktober organiseerde de lokale bank een reeks activiteiten waarbij verbinden en kennis delen centraal stond.

,,Met de RaboWeek laten wij zien wat de meerwaarde is van een bank met coöperatieve wortels”, aldus directievoorzitter Jakob Klompien van Rabobank IJmond. ,,Het is onze ambitie om bij te dragen aan een krachtige regio waarin mensen prettig kunnen wonen, werken en recreëren. Daarom steunen wij impactvolle projecten en organiseren wij eenmaal per jaar de RaboWeek.”

De RaboWeek begon vorige week maandag met de ondernemersbijeenkomst Robotica: Innovations on Tour. ,,Bedrijven investeren steeds meer in nieuwe technologieën’’, zei Marcel Gerritsen, directeur Innovatie & Strategie van Rabobank. ,,Onderzoeksbureaus verwachten dat de groei in robotica-investeringen de komende jaren met 35% zal stijgen. Het is een ongelooflijke groeimarkt waarin Nederland wereldwijd een aardig deuntje meeblaast, onder meer door de samenwerkingsverbanden Techport, Brainport en RoboValley. Als je zelf geen tijd hebt om te innoveren, dan kun je altijd nog de hulp inroepen van accelerators en incubators. Samenwerken is daarbij het sleutelwoord.”

Dinsdag stond in het teken van het Rabo Fashion & Food Event in de A9 Studios. Stylist Maik de Boer presenteerde een wervelende modeshow waarin elf lokale winkels hun najaars- en wintercollecties presenteerden. Het programma werd geopend door de leerlingen van Dans- en Balletstudio Jolein. Na afloop stonden zes lokale horecaondernemers op de foodmarkt klaar met overheerlijke hapjes en drankjes. Met 600 bezoekers van Fashion & Food weer een groot succes.

Woensdagmiddag werd een hockeyclinic georganiseerd waar 400 kinderen van HC Spaarndam, KHC Strawberries, BHC Overbos Parties en MHC Uitgeest aan deelnamen. Rabobank IJmond is hoofdsponspor van deze verenigingen, die met elkaar samenwerken binnen IJmond Hockey. De clinic werd verzorgd door SportWays en BHC Overbos. De internationals Valentin Verga en Mirco Pruijser kwamen langs voor een Meet & Greet waarbij tientallen selfies werden genomen. De geplande voetbalclinic Trainen met Telstar werd wegens onvoorziene omstandigheden verplaatst naar de herfstvakantie.

In het Kennemer Theater en het Thalia Theater vonden twee uitverkochte seniorenavonden plaats. Theatergroep Second Opinion trakteerde het publiek net als voorgaande jaren op een avondje ouderwetse gezelligheid. De hilarische voorstelling zorgde letterlijk voor een lach en een traan.

Vrijdagavond verwelkomde de bank zo’n 2.000 mensen bij het allereerste stadionconcert bij Telstar. Op het podium op de middenstip waren spetterende optredens van Berget Lewis, Candy Dulfer, Edsillia Rombley en Waylon.  Klompien: ,,Het stadionconcert was de kroon op een mooie week waarin wij samen met een groot aantal organisaties, vrijwilligers en medewerkers hebben laten zien dat verbinden en de kennis delen loont. Als coöperatieve bank doen wij graag iets terug voor de regio. Met de RaboWeek zijn we weer een stukje verder boven de rook van de IJmond uitgestegen.”

foto: Ed Geels

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development