Industrie in de schijnwerpers

In de herfstvakantie van vrijdag 20 tot en met zondag 29 oktober vinden in Beverwijk, IJmuiden en Zaanstad tal van activiteiten plaats in het teken van de Week van de Industriecultuur. Met een bomvol cultureel programma van onder meer theatervoorstellingen, haventochten, muziek, culinaire rondleidingen, bedrijfsexcursies en spectaculaire lichtprojecties laat het Noordzeekanaalgebied zijn rijke industriële verleden, heden en toekomst zien.  

De week wordt op vrijdag 20 oktober om 19.00 uur geopend met een “Ode aan de Industrie” van Egon Kracht, een spectaculaire, gratis toegankelijke, performance bij Een Zee van Staal. Beeldenpark Een Zee van Staal ligt in het duingebied van Wijk aan Zee onder de rook van Tata Steel Europe. Voor culinaire avonturiers vindt op 21 oktober een “running diner” plaats. Het driegangendiner voert je langs bijzondere locaties in IJmuiden met een rijke link naar de Industriecultuur. Kaarten via industriecultuur.nl vanaf 20 september.

Exclusieve rondleidingen in de herfstvakantie

Altijd al eens binnen willen kijken bij TATA Steel, Forbo Krommenie of Meneba? Benieuwd naar de vorderingen van Rijkswaterstaat bij het bouwen van de nieuwe zeesluizen in IJmuiden? Dit is je kans! Deze bedrijven openen hun deuren voor exclusieve rondleidingen aan geïnteresseerden. De activiteiten zijn gratis toegankelijk, reserveer wel vooraf je kaartje op industriecultuur.nl.

Bekijk het volledige programma van de Week van de Industriecultuur op www.industriecultuur.nl

Over de Week van de Industriecultuur Geen regio in Nederland heeft zo’n rijkdom aan industriële complexen als het gebied rond het Noordzeekanaal. Aan de oevers van Zaan en IJ pronken honderden monumentale gebouwen, een complete staalkaart van onze industriële talenten: molens, sluizen, gemalen, werven, pakhuizen, fabrieken, silo’s. Soms zijn de monumenten nog gewoon in gebruik, na een geschiedenis die eeuwen omspant. Vaak hebben ze al een andere bestemming gekregen, die de gebouwen verzekert van een nieuw leven. Het ontsluiten van de verhalen en bijzondere plekken in dit gebied zorgt voor maatschappelijk draagvlak voor een duurzame toekomst van het industrieel erfgoed en het wonen in een industriële omgeving. De Week van de Industriecultuur verleidt bewoners en bezoekers tot het ontdekken van dit bijzondere industriële landschap door middel van een rijk scala aan culturele en educatieve activiteiten. www.industriecultuur.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development