SHIP heet 25.000e bezoeker welkom

Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden heeft vandaag de 25.000e bezoeker verwelkomd. De heren Wijdogen en Mouthaan waren de gelukkigen. Zij werden met een grote bos bloemen ontvangen door Elisabeth Post, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Holland en Pieter de Waard, directeur van Telstar.  

SHIP, dat 31 maart 2017 haar deuren opende, hoopte op jaarbasis tussen de 30.000 en 50.000 bezoekers. Met de 25.000e bezoeker binnen een half jaar heeft het informatiecentrum nu al het te verwachten bezoekersaantal overtroffen. “Het blijkt wel weer hoe belangrijk informatie over de sluis en het Noordzeekanaalgebied voor de regio is”, aldus gedeputeerde Post. “Ik ben er trots op dat we met de gezamenlijke inspanning uit de regio de bouw van SHIP voor elkaar hebben gekregen”.

De heren Wijdogen en Mouthaan zijn enthousiast over SHIP: “De tentoonstelling is leuk van opzet. We kunnen ons nu veel beter een voorstelling maken van hoe de nieuwe sluis er uit gaat zien. En door ons vroegere werk in de scheepvaart zien we in de tentoonstelling veel herkenbaars terug”.

Noordzeekanaalgebied

SHIP vertelt alles over de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden, de grootste in de wereld, en reilen en zeilen in het Noordzeekanaalgebied. Ook is er aandacht voor ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de regio en beroepsmogelijkheden in de techniek. SHIP heeft vaste en wisselende exposities, een lesruimte waar jongeren technieklessen krijgen, een aantal vergaderruimtes en een restaurant.

Samenwerking

De provincie Noord-Holland heeft het informatiepunt op het sluizencomplex gerealiseerd in samenwerking met de gemeenten Amsterdam, Zaanstad, Velsen, Beverwijk, Haarlemmerliede & Spaarnwoude, Havenbedrijf Amsterdam, Zeehaven IJmuiden, TATA Steel en Rijkswaterstaat. Daarnaast hebben diverse sponsoren uit het bedrijfsleven de realisatie van SHIP financieel mogelijk gemaakt. SHIP wordt geëxploiteerd door ShipAhoy, een project van de voetbalclub Telstar.

Meer informatie

SHIP is te vinden op het sluizencomplex in IJmuiden aan de Noordersluisweg en is dagelijks (ook op zondag) gratis te bezoeken. Voor meer informatie over SHIP en over de openingstijden en rondleidingen zie: www.SHIP-info.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development