Kankerpatiënten die sporten keren sneller terug op de werkplek en re-integreren beter

MKB IJmond enthousiast over Sportplan op maat van Stichting Tegenkracht 

Deze organisaties sloten een overeenkomst tot samenwerking af met Stichting Tegenkracht, en hebben zo sportmedische begeleiding voor hun medewerkers goed geregeld. Bij Pon bijvoorbeeld keren werknemers dankzij het Sportplan op maat van Tegenkracht weken tot maanden eerder dan het landelijk gemiddelde terug op de werkplek.

Sinds de oprichting van de stichting (2006) heeft Tegenkracht elfhonderd kankerpatiënten met een Sportplan op maat geholpen. Daarmee is het de meest ervaren organisatie in Nederland op gebied van kanker en sport. Tegenkracht zorgt ervoor dat kankerpatiënten die willen sporten, dat medisch verantwoord kunnen doen. Daartoe heeft Tegenkracht een landelijk dekkend netwerk opgezet van sportartsen, medisch specialisten, bedrijfsartsen, sportbegeleiders en fysiotherapeuten. Jaarlijks krijgen in Nederland 40.000 werknemers de diagnose kanker. De motivatie om terug te keren is groot, maar vermoeidheidsklachten zijn een groot obstakel bij de werkhervatting. Sporten kan hierin een grote rol spelen, maar velen weten niet hoe. Daarbij zijn de kosten van sportmedische begeleiding niet gedekt in de zorgverzekering. Tegenkracht is daarom gaan samenwerken met werkgevers. Pioniers als Pon en PepsiCo geven het voorbeeld, maar we hebben heel werkgevend Nederland nodig om alle werknemers met kanker te helpen re-integreren.

Op 28 oktober organiseert MKB IJmond in samenwerking met Tegenkracht en met medewerking van Rotary Club Velsen een symposium over sportmedische begeleiding van werknemers. Wij zijn op dit moment bezig met het opzetten van een geweldig programma dat u als werkgever niet mag missen. Blok daarom 28 oktober in uw agenda. 3 uur van uw tijd investeren kan u enorm veel besparen en een juist inzicht geven in de keuzes voor uw beleid.

Wilt u de uitnodiging en de inschrijfgegevens ontvangen, ga dan naar: www.mkb-ijmond.nl en klik op het programma 28 oktober 2015 in de rechter kolom van het scherm.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development