GOLF MEE VOOR HET NIEUWE CENTRUM KINDERMISBRUIK (MDCK)

Op 17 oktober opent het eerste Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling (MDCK) van Nederland haar deuren in het Spaarne Gasthuis te Hoofddorp. Om dit unieke centrum op een kindvriendelijke manier in te richten organiseren Sporters in Actie en de MF Foundation twee golftoernooien voor de financiering.

Tijdens het StreetGolf Open (25 september Schiphol Rijk) en het Grootste Golftoernooi ter Wereld (2 oktober, Golfbaan Spaarnwoude) komen Bekende Nederlanders zoals Sebastiaan Labrie, Winston Post, Piet Schrijvers, Ferry Maat samen met honderden golfers in actie om geld op te halen voor dit belangrijke centrum in de Haarlemmermeer.

Frank Vogel, medeorganisator van de MF-Foundation: ‘Dit nieuwe centrum heeft een belangrijke functie in onze regio, het klinkt onvoorstelbaar maar wekelijks worden er gemiddeld 20 kinderen opgevangen die te maken hebben met mishandeling of misbruik. Het is duidelijk dat deze kinderen zo optimaal mogelijk opgevangen dienen te worden en daar willen wij ons, samen met hopelijk vele golfers, deze twee dagen graag voor inzetten.’ Meer informatie: www.sportersinactie.nl

Wat is het MDCK?
Wanneer een kind te maken heeft met een traumatische ervaring als mishandeling of misbruik, gaat het een langdurig en vervelend traject in. Nare onderzoeken en behandeling in het ziekenhuis, gesprekken en onderzoek bij politie, justitie, psychiaters en jeugdzorg waarbij iedere keer opnieuw het toch al moeilijke verhaal verteld moet worden. In het nieuwe MDCK in het Spaarne Gasthuis verzamelen alle hulpverleners zich onder één dak. Hierdoor hoeft het kind slechts eenmaal het verhaal te doen en kan noodzakelijk onderzoek en een eventuele behandeling direct van start.

Greenfee en inschrijven
Deelnemers voor het Grootste Golftoernooi ter Wereld kunnen telefonisch inschrijven via Golfbaan Spaarnwoude 023-5385599. Voor het StreetGolf Open kunnen deelnemers zich inschrijven via de website www.parkrijk.nl/streetgolf2015. Meer informatie over beide evenementen vind u op www.sportersinactie.nl

Organisatoren Sporters in Actie en de MF Foundation
Stichting Sporters in Actie en de MF Foundation organiseren sportieve evenementen ten bate van het goede doel. Sinds 2012 hebben beide organisaties diverse succesvolle evenementen georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld de eerste editie van het Grootste Golftoernooi ter Wereld, waar 1584 golfers maar liefst 100.000 euro bij elkaar wisten te spelen ten bate van Spieren voor Spieren.

Golfbaan Spaarnwoude
Prachtig gelegen in het natuurgebied tussen Amsterdam en de Noordzeekust ligt de grootste en meest veelzijdige golfbaan van Europa, Golfbaan Spaarnwoude. Met zes 9-holes banen en 12 Pitch & Putt holes wordt de meest verwende golfer uitgedaagd en de beginnende golfer verleidt.

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development