Letters aangekomen in IJmuiden

De .IJmuiden-letters zijn vrijdagochtend aangekomen op de Trawlerkade. Net op tijd voor het Havenfestival IJmuiden, dat komend weekend wordt gehouden en waarbij 25.000 bezoekers worden verwacht.

‘Met de letters laten wij zien dat bezoekers uit binnen- en buitenland van harte welkom zijn en dat wij graag een bijdrage leveren aan de spreiding van de toeristen over de metropoolregio Amsterdam’, aldus citymarketeer Friso Huizinga. ‘Door de letters ook neer te zetten op grote publieksevenementen, willen we meer mensen verleiden nog eens terug te komen voor een bezoek aan onze mooie gemeente. Maar we hopen ook dat de inwoners van onze gemeente door de letters trotser worden op wat we hier allemaal hebben. Want dat is echt heel veel. Dit is Nederland in het klein.’

‘Cruisepassagiers die in IJmuiden aankomen weten niet altijd precies waar ze zijn’, vult voorzitter Bas Kuntz van Stichting Citymarketing Velsen aan. ‘Om duidelijk te maken dat ze zich op één van de meest veelzijdige plekken in Nederland bevinden, hebben wij een nieuw YouTube-filmpje en deze letterobjecten laten maken die we koppelen aan onze zomercampagne #ontdekijmuiden. Wij zijn ervan overtuigd dat de letters net zo vaak gefotografeerd gaan worden als de vuurtoren of de zonsondergang op het strand.’

Na het Havenfestival gaan de letters naar de Felison Cruise Terminal bij de IJmondhaven, waar dit jaar meer dan zestig cruiseschepen aanmeren. Deze zomer zijn de letters ook nog te zien op het Zomerfestival .IJmuiden, bij de festivals in de Velsen Valley en op Dorpsfeest Santpoort.

De letters kunnen deze zomer ook mee op vakantie. Download de CitySign App en plaats de letters met behulp van Augmented Reality (AR) op elke willekeurige locatie die je bezoekt. De CitySign App is gratis te downloaden voor iPhone en Android. Citymarketing beloont de leukste foto’s van de .IJmuiden-letters – virtueel óf in het echt – met een etentje voor twee personen in een lokaal visrestaurant. Deel de foto (openbaar) op social media met de hashtag #ontdekijmuiden en wie weet zit jij straks heerlijk te dineren! Meedoen kan tot 15 september 2019. De winnaars worden bekend gemaakt op www.ijmuiden.nl en de social mediakanalen van .IJmuiden.

De .IJmuiden-letters zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Velsen, het Rabo Investeringsfonds, Zeehaven IJmuiden en KVSA.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development