Meer mensen aan de slag met afstand tot werk

De provincie Noord-Holland maakt bij de inkoop van diensten en werken afspraken met contractpartners om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kans te geven op een baan: social return. De provincie gaat dit bij nog meer contracten toepassen, nu uit een evaluatie blijkt dat de ervaringen hiermee goed zijn.

Social return houdt in dat contractpartners mensen bijvoorbeeld werk aanbieden als de provincie facilitaire diensten inkoopt of een contract afsluit voor de aanleg van een nieuwe weg. Vanaf 2015 gingen hierdoor zo’n 130 mensen aan het werk en kregen ongeveer 50 mensen een stage, opleiding of begeleiding.

Sociale winst

Gedeputeerde Zita Pels: “Wij vragen onze contractpartners om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven als zij een opdracht voor de provincie uitvoeren. Zo leveren investeringen in onze provincie ook sociale winst op. We gaan dit nog meer doen, nu uit een evaluatie blijkt dat de ervaringen hiermee goed zijn.”

Meedenken met contractpartners voor mooie resultaten

De ervaringen van contractpartners van de provincie zijn positief. De wijze waarop de provincie meedenkt, speelt daarbij een grote rol. Het zijn de contractpartners van de provincie die de resultaten boeken door mensen te helpen met werk of begeleiding. Zij kiezen zelf de doelgroep die het best past bij het bedrijf. Ook kiezen zij uit de opdracht van de provincie de werkzaamheden waarbij zij social return toepassen.

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development