Ondernemer op De Trompet? Doe mee aan de reststoffenhub pilot

Reststoffen duurzamer inzamelen en verwerken. Dat is het doel van de pilot van GreenBiz IJmond rondom de reststoffenhub op het Heemskerkse bedrijventerrein De Trompet. Hier gevestigde ondernemers kunnen zich nu aanmelden.

Een betere reststoffenscheiding is één van de speerpunten van De Trompet. Een reststoffenhub helpt om dit doel te bereiken. Zo’n hub is in feite een perscontainer waar reststoffen gescheiden ingezameld worden. “Op deze manier dragen ondernemers bij aan de circulaire economie, waarbij het allemaal draait om het verminderen van het aantal reststromen”, benadrukt GreenBiz-projectleider Erna Hilbers.

Zo werkt het

Meedoen kan door het aanmeldformulier in te vullen op de website van initiatiefnemer GreenBiz IJmond, onderdeel van Omgevingsdienst IJmond. Het enige dat deelnemende ondernemers hoeven te doen is plastic folie, karton en papier droog te bewaren en apart aan te bieden. Medewerkers van IJmond Werkt halen het vervolgens op en brengen het naar de hub. Container vol? Dan komt afvalverwerker GP Groot langs en verwerkt de inhoud op een duurzame manier.

Aanmelden kan tot 27 oktober 2022

Is deze pilot iets voor uw bedrijf? Meld u dan aan tot 27 oktober 2022. De pilot zelf loopt tot 27 februari 2023. Aanmelden kan via www.greenbizijmond.nl.

Over GreenBiz IJmond

Vereniging GreenBiz IJmond is een initiatief voor en door ondernemers. Wij werken samen met ondernemers aan het verduurzamen van het bedrijf en het bedrijventerrein. Omgevingsdienst IJmond ondersteunt de GreenBiz-bedrijven kosteloos bij hun activiteiten maar bijvoorbeeld ook door middel van advies en denkkracht over energiebesparing en duurzame energie of het begeleiden van subsidieaanvragen. Ook organiseren wij evenementen die aansluiten bij onze pijlers.

 

 

 

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development