Beverwijk - Parallelweg - Rabobank doneert €10.000 aan de Broedmachine

Rabobank ondersteunt transformatie naar de toekomst door kunst

De Pijp en de Wijkermeer in Beverwijk zijn bedrijventerreinen in transformatie. Er zijn ambities voor wonen, werken, maakindustrie, onderwijs en duurzame innovaties. Er zijn verschillende plannen in ontwikkeling om de gebieden geschikt te maken voor een toekomstbestendige invulling. De mogelijkheden voor dit gebied liggen wagenwijd open. Rabobank Haarlem-IJmond is betrokken bij de innovaties in dit gebied en ondersteunt vanuit haar Innovatief Fonds het project van de Stichting Instituut Toegepaste en Integrale Waanzin.

Toekomstbeelden
De Stichting wil door middel van kunst maatschappelijke thema’s zichtbaar maken voor een breed publiek. De ontwikkeling van genoemde bedrijventerreinen leent zich hier heel goed voor. Door middel van een kunstmanifestatie in oktober 2020 krijgen bedrijven en bewoners een beeld van de ideeën die er leven onder creatieve makers. Het thema is ‘toekomstbeelden’. De generatie die straks aan de haven komt wonen, werken en recreëren heeft namelijk te maken met een hele andere wereld dan de huidige. Aan ondernemers in het gebied zal gevraagd worden een kunstenaar te adopteren voor 3 maanden. Dit leidt uiteindelijk tot een kunstmanifestatie in de week van de industriecultuur, van 8 tot en met 18 oktober 2020.

Betrokken bij innovatie
Directeur Particulieren en Private Banking Inge Bronger: “Rabobank Haarlem-IJmond is sterk betrokken bij de innovatieve ontwikkeling van de regio. Dit project is een voorbeeld van een creatieve, frisse en verrassende kijk op wat de mogelijkheden kunnen zijn, vanuit het perspectief van kunstenaars. Een dergelijk initiatief steunen we graag met een mooi bedrag vanuit het Rabobank Innovatief Fonds.”

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development