GreenBiz Green Deal: Bedrijventerreinen in Beverwijk op weg naar energiepositief

Op 2 juli 2020 vond de ondertekening plaats van de GreenBiz Green Deal! Vereniging GreenBiz IJmond, zetten hiermee samen met provincie Noord-Holland, gemeente Beverwijk, Omgevingsdienst IJmond en ondernemers gevestigd op bedrijventerreinen in Beverwijk en Velsen-Noord een volgende stap in de energietransitie.

Energiepositieve bedrijventerreinen
Met het ondertekenen van deze GreenBiz Green Deal wordt een mooie stap gezet in de energietransitie naar energiepositieve bedrijventerreinen. Energiepositief wil zeggen dat de bedrijven op de terreinen energie gaan opleveren. Dus meer opwekken dan ze met zijn allen verbruiken. Restanten aan benodigde energie moeten zoveel als mogelijk duurzaam worden opgewekt.

Start met energiescan van uw bedrijf
Organisatie Klimaatroute, dat sinds 2011 al ruim 15.000 ondernemingen heeft geholpen met een energiescan, voerde bij alle aanwezigen van de ondertekening, een scan uit. Hiermee hebben zij inzicht gekregen in hun huidige energieverbruik én de potentiële besparing op hun energierekening. In totaal hebben al 64 ondernemers de energiescan laten uitvoeren. Zij hebben daarmee een goede eerste stap gezet in verduurzaming van hun onderneming.

Elektriciteit besparen, CO2 reduceren
Meerdere ondernemers hebben al energiebesparende maatregelen doorgevoerd. De scans laten zijn dat in totaal ruim 7.7 miljoen kWh (per jaar) aan elektriciteit bespaard kan worden waarmee ruim 5.000 ton CO2 op jaarbasis gereduceerd wordt. Met de kostenbesparing voor ondernemers is dat een win-win! Ook in 2020 kunnen ondernemers op de bedrijventerreinen een gratis energiescan laten uitvoeren als zij de GreenBiz Green Deal ondertekenen.

Vereniging GreenBiz IJmond helpt bij energiebesparing
De vereniging GreenBiz IJmond begeleidt ondernemers door onder andere te helpen bij het uitvoeren van alle vormen van energiebesparing en duurzame opwek. De vereniging – met als motto Samen Sterk Samen Duurzaam- wordt ondersteund door Omgevingsdienst IJmond en werkt nauw samen met OV IJmond. Door gezamenlijk op te trekken besparen ondernemers zowel geld als tijd en leveren zij een bijdrage aan het milieu. De ondernemers sluiten zich automatisch aan bij de vereniging. Meer informatie hierover of over onze aanvullende diensten vindt u op www.greenbizijmond.nl.

Ambassadeurs
De bedrijven, die het voortouw in dit traject hebben genomen zijn: Visser Elektrotechniek, Patina, DSE Automatisering, Post Staalbouw, Harsveld, Vereniging Broedmachine en Beverwijkse Bazaar.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development