Start inschrijving publieksdagen Velsertunnel: donderdag om 12 uur

Vanaf donderdag 8 december 12.00 uur kunnen belangstellende zich inschrijven via www.rws.nl/velsertunnel voor een bezoek aan de vernieuwde Velsertunnel. Rijkswaterstaat organiseert twee publieksdagen op 7 en 8 januari om belangstellenden de kans te geven door de gerenoveerde tunnel te wandelen voordat er dagelijks weer duizenden auto’s doorheen rijden.  

Het bezoek aan de Velsertunnel is gratis. Wel moet men zich inschrijven voor een bepaalde dag en tijd. Bezoekers ontvangen vervolgens een kaartje dat geldt als toegangsbewijs. De open dagen worden een feestelijke gebeurtenis voor jong en oud. Bezoekers kunnen op hun gemak door de smetteloze tunnel lopen. In de tunnel zijn medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Hyacint aanwezig om toelichting te geven bij de hoogtepunten van de renovatie. Denk hierbij aan de nieuwe ventilatie of de 5 nieuwe veilige ruimtes in het midden van de tunnel. De publieksdagen worden georganiseerd op een moment dat de tunnel nog niet open kan voor verkeer.

Opening

De Velsertunnel tussen Beverwijk en Velsen is sinds half april gesloten voor een grootscheepse renovatie en gaat naar verwachting open in januari 2017. Op dit moment wordt er nog aan de tunnel gewerkt. De exacte datum stelt Rijkswaterstaat vast zodra de openstellingsvergunning is verleend. Voordat de tunnel dan echt open kan voor verkeer moeten er nog werkzaamheden gebeuren. Het belangrijkste is het toegankelijk maken van de tunnel. Zo heeft Rijkswaterstaat op de A22/N208 tijdelijke wegen aangelegd, die aan de zuidkant de tunnel blokkeren. Om de Velsertunnel weer bereikbaar te maken, moeten die wegen eerst worden verwijderd.

www.rws.nl/velsertunnel

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development