Tweede Kamerlid bezoekt techniekonderwijs in de IJmond

Aanstaande maandag 7 november komt het PvdA Tweede Kamerlid Loes Ypma op werkbezoek in de IJmond. Het Technisch College Velsen en de Tata Steel Academy zullen haar ontvangen om tekst en uitleg te geven over de successen in deze regio. Door de oprichting van Techport (IJmond/Amsterdam) is een natuurlijk samenwerkingsverband ontstaan van het bedrijfsleven, de lokale overheid en onderwijsinstellingen. Dit bevordert de (promotie van) techniekonderwijs, de aansluiting op het werkveld en innovatie binnen technische bedrijven.  

De focus binnen Techport ligt op meer en betere vakkrachten voor nu en in de toekomst, passend bij de vraag vanuit het regionale bedrijfsleven: de maakindustrie, onderhoud, energie en offshore. In het onderwijs zijn het Technisch College Velsen (VMBO), de Maritieme Academie Holland (VMBO en MBO) en ROC NOVA-college (MBO) de gedreven en bevlogen onderwijspartners die een breed palet aan technisch en maritiem onderwijs aanbieden. Het boeiende werk van deze opleidingen staat centraal in het eerste deel van het werkbezoek, dat plaatsvindt bij het Technisch College. Loes Ypma zal hierbij in gesprek gaan met leerlingen, die hun portfolio presenteren.

In het middagdeel zal de Tata Steel Academy z’n deuren openen om inzage te geven in de rol van het bedrijfsleven bij het techniekonderwijs. De ontvangende partijen zullen ook aandacht vragen voor de lastige financiële positie waarin het VMBO en MBO techniekonderwijs zich bevindt. Afgelopen week heeft een breed scala aan bedrijven en organisaties de noodklok geluid over de problemen bij het VMBO techniekonderwijs. Op 1 november hebben zij een petitie aan de Tweede Kamer overhandigt.

De PvdA IJmond draagt het VMBO een warm hart toe. Onderwijs is nog steeds het ideale instrument voor talentontplooiing en het biedt kansen aan alle kinderen, ongeacht hun afkomst of IQ. De wereld bestaat immers niet alleen uit hoogopgeleide individuen die menen dat wat hen lukt vanzelfsprekend voor iedereen weggelegd is. Wat helaas wel in de hand werkt dat alleen een kind met HAVO of VWO-diploma ouders blij lijkt te maken. Alsof een zoon of dochter als loodgieter niet minstens zoveel reden geeft om trots te zijn.

www.techport.nl

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development