Uit de Noordzee, op je bord, in je hart!

Het is best bijzonder dat we ons eten over het algemeen van ver halen. Een gemiddelde hap eten heeft al 30.000 km afgelegd voor hij in je mond komt. Dat kan en moet anders. De behoefte om te weten waar je voedsel vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt, wordt steeds groter.
Rabobank heeft als grote Food&Agri financier een belangrijke rol in het verkorten van de voedselketens. En dat begint gewoon om de hoek! Juist in deze bijzondere tijd blijkt dat er behoefte is aan lokaal geproduceerd voedsel. Daar wilde de pas ontstane bank Rabobank Haarlem-IJmond in haar omgeving concreet iets mee doen.

De bank haalde pakketten van de prachtige vis van NoordzeeVis uit IJmuiden en verse groente van lokale leveranciers van Van Streek uit Spaarnwoude naar gerenommeerde chefs uit de regio. Pepijn ten Have van Fishbar Monk uit Haarlem, René Pluijm van Pluijm’s eetbare wereld uit IJmuiden en Imko Binnerts van Puur Zee uit Wijk aan Zee kregen alle vrijheid om naar eigen inzicht met deze vis en groente een heerlijke maaltijd te bereiden. Die maakten ze met veel passie voor kwetsbare doelgroepen. In Haarlem werden de dak- en thuislozen bij HVO Querido verrast, de zorgmedewerkers van Velserduin genoten van de aandacht die ze kregen en cliënten van Heliomare lieten zich de maaltijd ook erg goed smaken! Jerry Notenboom, directievoorzitter van de bank zegt trots: “Met onze nieuwe bank hebben we ons ten doel gesteld om verbindingen te leggen. Tussen allerlei partijen, ondernemers en onze (potentiële) klanten. Het is waanzinnig om te merken dat we met dit project daar een heel mooi begin mee hebben gemaakt. Dat de chefs, juist in deze tijd, de moeite hebben genomen om een maaltijd te maken voor mensen die aandacht kunnen gebruiken, is hartverwarmend. We hopen dat de aandacht voor de lokaal geproduceerde producten ook na de coronacrisis aanhoudt, zodat we samen op dit vlak echt stappen kunnen maken!”

www.rabobank.nl/haarlem-ijmond

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development