Grote duurzame meters bij KUUK

Als de eerste aannemer in de regio heeft KUUK een compleet elektrische shovel rijden op projecten.  Van zonnepanelen, groene parkeerplaatsen, een warmtepomp en bewust kiezen voor producten die natuurvriendelijk geproduceerd zijn; duurzaamheid staat bovenaan de agenda bij de organisatie. Raymond Groenwegen, directeur KUUK: ‘Iedere keer gaan we weer een stapje verder en houden we alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Ik ben ontzettend blij dat nu ook groot materieel met elektrische varianten beschikbaar komt op de mark. Het is mooi om hiermee bezig te zijn, zeker omdat we zelf de stroom kunnen opwekken die nodig is.’

Het doel van KUUK was om compleet energieneutraal te worden, maar inmiddels is deze doelstelling bijgesteld naar energiepositief. Het bedrijf hoopt op de korte termijn een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij door meer energie te produceren dan nodig is en dit terug te geven aan het net.

‘Daarnaast is het stiekem toch ook wel een grote jongensdroom om dit soort zwaar (duurzaam) materieel aan te schaffen. Ondanks dat ik er zelf niet mee naar projecten ga, heb ik natuurlijk wel een aantal proefrondjes op ons terrein gereden!’, lacht Groenewegen.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development