Maatregelen bereikbaarheidsplan renovatie van de Velsertunnel van start

Blog van de omgevingsmanager
Binnenkort starten de voorbereidingen van de eerste maatregelen uit het Bereikbaarheidsplan voor de renovatie van de Velsertunnel: een pakket maatregelen om de regio IJmond bereikbaar te houden. Omgevingsmanager Ilker Taner: ‘Reizigers kunnen daar zelf ook aan bijdragen.’

Tijdens een persconferentie presenteerden we vorige maand de maatregelen uit het Bereikbaarheidsplan. Daarin stelden we samen met de regiopartners een reeks maatregelen vast op het gebied van verkeer, mobiliteit en communicatie. Deze zorgen er samen voor dat de regio tijdens de tunnelafsluiting goed bereikbaar blijft.

Op de weg
Na de zomervakantie beginnen we eerst met de voorbereidingen van de maatregelen op de weg. Zo weten we zeker dat we op tijd klaar zijn voor de afsluiting van de tunnel in 2016.

Er komt een tijdelijke extra rijstrook in de Wijkertunnel, met een voorkeursstrook voor vrachtverkeer. Ook komen er tijdelijke verbindingswegen tussen de A9 en de A22, bij de knooppunten Velsen en Beverwijk.

Anders reizen
Na de zomervakantie worden ook de eerste mobiliteitsmaatregelen ingezet. Zo willen we reizigers nu al stimuleren om op een andere manier – zoals met de fiets of het ov – of op een ander tijdstip te reizen. Fietsers kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van een extra pont. Verder komt er vanaf station Beverwijk een spitsshuttle naar bedrijven en gaan we reizigers belonen als ze buiten de spits reizen. Want mensen kunnen zelf ook iets doen om vertraging te voorkomen: de reis van tevoren goed plannen en nadenken over alternatieven.

Extra reistijd
Ik begrijp het heel goed dat mensen zich zorgen maken. Maar we doen er echt alles aan om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Toch kunnen vertraging niet voor 100% voorkomen. Dus houd rekening met 10 minuten extra reistijd plus de benodigde omrijtijd. Buiten de spits is de extra reistijd waarschijnlijk minimaal.

Goed informeren
Natuurlijk blijven we reizigers, omwonenden en bedrijven goed informeren over alle werkzaamheden en maatregelen. Op bijeenkomsten, in persoonlijke gesprekken en via radiocommercials, advertenties, internet en sociale media. Het volledige Bereikbaarheidsplan is te lezen op de projectpagina A22: renovatie Velsertunnel.

Bron: rijkswaterstaat.nl

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development