WerkWeek in de IJmond

 IJmond Werkt! en partners zetten werkgever tijdens inspirerende ontbijtsessie in het zonnetje

Om jonge mensen makkelijker aan een baan te helpen, ging donderdag 18-9 in het hele land de WerkWeek van start, een initiatief van de ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk. In het hele land organiseren gemeenten, bedrijven, UWV, scholen, uitzendbureaus, sportclubs, lokale en regionale initiatiefnemers, alsook jongeren zelf activiteiten om de kansen van jongeren op werk te vergroten. In de IJmond organiseerde IJmond Werkt! samen met de gemeenten in Zuid- Kennemerland en de IJmond, UWV en Paswerk een inspirerende ontbijtsessie waar Mirjam Sterk ook bij aanwezig was.

Genodigden waren werkgevers die de afgelopen periode een jongerenvoucher of startersbeurs (een kans om zes maanden werkervaring op te doen bij een bedrijf naar keuze, gefinancierd vanuit het regionale Actieplan Jeugdwerkloosheid) hebben ingezet, sámen met de jonge werknemer. Op deze wijze werden de werkgevers en de jongeren in het zonnetje gezet.

Albert Mulder, gebiedsmanager bij Stichting Kontext, vertelde over hun positieve ervaring. “Wij waren ook wat huiverig, weer een stagiaire erbij… dachten we.’’ Spijt hebben ze er echter niet van. Integendeel, Kontext gaf ’stagiaire’ Suzan – hbo-opleiding sociale dienstverlening – de kans. “En die heeft ze met beide handen aangegrepen. Een supergoed initiatief’’, roemde hij de mogelijkheid om de jongerenvoucher in te zetten waardoor de kansen voor jongeren aanzienlijk vergroot worden. “Maar wat gebeurt er met Suzan als de startersbeurs is afgelopen?”, vroeg Mirjam Sterk zich hardop af. ”We zijn wel van plan haar een baan aan te bieden. Met ons netwerk moet dat lukken.’’, aldus Mulder.

Naast Mulder kwam ook Pjotr van Tilburg van Polak Advies aan het woord. Van Tilburg vond zijn jongere werknemer tijdens het Jongeren Talent Event in het Telstar Stadion dat IJmond Werkt! eerder dit jaar organiseerde in samenwerking met Hete Pepers. “Ik was positief verbaasd dat er zoveel hoog gekwalificeerde jongeren rondlopen die een baan zoeken. Wij gaan zeker vaker gebruik maken van de diensten van IJmond Werkt! en het WerkgeversServicepunt, zij weten wie er in de kaartenbakken zitten en dat scheelt ons een flinke zoektocht naar gekwalificeerd personeel.”

Werkgevers die ook geïnteresseerd zijn in het in dienst nemen van een jongere of andere diensten van IJmond Werkt! en het WerkgeversServicepunt kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0251-279045 of via email: info@wspijmond.nl

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development