Wijkertunnel tot september ’s avonds en ’s nachts dicht

De Wijkertunnel (A9) onder het Noordzeekanaal is vanaf maandagavond 22 juni tot begin september bijna iedere doordeweekse avond en nacht dicht wegens werkzaamheden. Tijdens SAIL Amsterdam 2015 en verschillende dancefestivals die periode is de tunnel wel gewoon open.

Rijkswaterstaat vernieuwt onder meer de verlichting van de tunnel en voert onderhoud uit. Verkeer kan omrijden via de Velsertunnel.

Maandagavond 22 juni gaat om 20.30 uur de westbuis van de Wijkertunnel dicht, om 21.00 uur gevolgd door de oostbuis. Om 05.00 uur de volgende ochtend gaat de tunnel weer open. Dit patroon herhaalt zich de komende weken van maandag tot en met vrijdagnacht. Alleen aanstaande dinsdag (23 juni) ligt het werk in de Wijkertunnel even stil, omdat er dan onderhoud plaatsvindt aan de Velsertunnel.

 SAIL, de Bazaar en festivals

Om ervoor te zorgen dat mensen het historische scheepvaartfestival SAIL Amsterdam kunnen bezoeken, last Rijkswaterstaat in de week van SAIL (19 t/m 23 augustus) een pauze van de werkzaamheden in. Ook de bezoekers van de wekelijkse Bazaar in Beverwijk kunnen gewoon gebruik maken van de Wijkertunnel; op zaterdagen zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat de tunnel vroeg ’s ochtends weer open is, uiterlijk om 05.00 uur. Ook in de weekends dat er festivals zijn in de regio, zoals Awakenings (27 en 28 juni), Dance Valley (1 augustus) en Dutch Valley (8 augustus) worden de werktijden aangepast.

Geschikt voor tijdelijke extra rijstroken

Tijdens de werkzaamheden voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de voegen van de Wijkertunnel en krijgen beide buizen over de hele lengte nieuwe LED-verlichting. De huidige verlichting in de tunnel is nodig aan vervanging toe. Rijkswaterstaat maakt de verlichting gelijk geschikt voor de tijdelijke twee extra rijstroken. Als de Velsertunnel in april 2016 negen maanden sluit vanwege renovatie, is de Wijkertunnel de belangrijkste omleidingsroute. De Wijkertunnel krijgt dan een tijdelijke extra rijstrook bij in beide richtingen.

Nieuwe lijnen op wegdek

In het voorjaar van 2016 trekt Rijkswaterstaat tussen knooppunten Velsen en Beverwijk nieuwe lijnen op de weg om de tijdelijke extra rijkstroken aan te geven. Vrachtwagens krijgen tijdelijk een eigen voorkeursstrook in de Wijkertunnel. Ook komen er extra vluchthavens langs de A9.

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development