Techport is de naam van de regio waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Winnaars Techport Accelerator duurzame maakindustrie bekend

In een spannende finale zijn uit vijf initiatieven de twee winnaars geselecteerd die deel mogen nemen aan de GO!-NH / Techport Accelerator. Dinsdag 13 maart hebben alle teams hun beste pitch gegeven voor de jury bestaande uit Gerik ten Berge (Techport), Marieke van Dijk (wethouder gemeente Heemskerk), Jan Wieger Hof (ROC Nova College), Jeffrey Flemming (Tata Steel) en Martijn van der Schaaf (Rabobank IJmond). 

Het innovatieprogramma Techport Accelerator 2018 is een samenwerking tussen Techport, IJmond Samenwerking, gemeente Beverwijk, gemeente Heemskerk en gemeente Velsen, provincie Noord-Holland, GO!-NH, Innomics Enterprise Accelerator en Rabobank IJmond.

Uit alle inzendingen zijn vijf innovaties gekozen:

Capte
IoT platform voor industrie 4.0

Introvation
mobiele generatoren aangedreven door waterstof

VanDerEng BV
ontwikkeling van composteerbare consumptie- en evenementmuntjes

Tow-botic Systems
ontwikkeling nieuw type sleepboten en sleeptechnologie

Bilfinger Tebodin Netherlands
platform voor modulaire en uitwisselbare eenheden voor industriële engineering.

Techport mag mede door de samenwerking met de IJmond-gemeenten en Rabobank IJmond twee bedrijven aanwijzen voor een prijs. Voor de winnaar van deze Innovation Challenge is € 25.000,- als prijzengeld beschikbaar en de runner-up ontvangt een geldbedrag van € 2.000,-. Daarnaast is er voor deze twee winnende innovatieteams de deelname aan een intensief innovatieprogramma: Techport Accelerator 2018. Hiermee krijgen de winnaars de komende drie maanden ondersteuning van experts uit de praktijk en volgen ze workshops om hun bedrijf door te ontwikkelen. Dit programma vindt plaats op verschillende locaties in Noord-Holland zodat de deelnemers kennis maken met het uitgebreide netwerk van actieve en relevante ondernemingen in deze regio. Hiermee maken de ondernemers in enkele maanden stappen die je normaal gesproken in een jaar maakt.

De winnaars

De eerste prijs van de Techport Challenge is voor VanDerEng BV. De runner-up, Bilfinger Tebodin Netherlands, ontvangt een geldbedrag van € 2.000,-. Daarnaast doen beide innovatieteams mee aan de Techport Accelerator 2018.

Uit het juryrapport: Beide projecten hebben de potentie om een grote bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de maakindustrie in de regio. Winnaar VanDerEng vanuit de ambitie om te komen tot de ontwikkeling van een duurzaam product, Runner –up Tebodin door een infrastructuur te bouwen die circulariteit in machinebouw kinderspel moet maken. Twee prachtige – en erg verschillende- projecten. Zowel Tebodin als VanDerEng zullen de komende maanden in het accelerator programma GoNH! toe werken naar een versnelde marktintroductie dankzij de Techport Challenge.

De twee winnende teams van de Techport Challenge 2018 vormen samen met de geselecteerde teams vanuit GO!-NH een groep van innovators die de GO!-NH / Techport Accelerator ondergaan. Het acceleratorprogramma start op 20 maart met in totaal 12 deelnemers – de tien deelnemers van GO!-NH en twee teams vanuit Techport.

Dit programma wordt afgesloten met een DemoDay op 14 juni 2018. Dan presenteren de deelnemers hun vorderingen en kunnen we ze koppelen aan investeerders, klanten en partners. Binnenkort start de inschrijving voor de tweede GO!-NH accelerator van 2018 rondom het thema Circulaire economie.

Techport Accelerator 2018 (www.techport.nl) is in partnerschap met GO!-NH uitgevoerd. GO!-NH is een innovatie- en accelerator programma en een initiatief van de provincie Noord-Holland en Innomics Enterprise Accelerator. GO!-NH is een innovatie- en accelerator programma voor duurzame mobiliteit (voorjaar 2018 en voorjaar 2019) en circulaire economie (najaar 2018 en najaar 2019) en is e?e?n van de MKB-innovatie instrumenten van de provincie Noord-Holland (www.go-nh.nl). Innomics organiseert innovatie en versnelling bij MKB bedrijven, grote ondernemingen, multinationals en industriee?n (www.innomics.nl).

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development