Airborne Oil & Gas winnaar IJmond Onderneemt! Award

Airborne Oil & Gas is de grote winnaar van de ?IJmond Onder­neemt! Award. De bedenker van revolutionaire com­posieten buizen voor olie- en gaswinning is volgens de jury een verborgen parel in de IJmond, die duurzaamheid naar een heel ander niveau tilt. “Deze prijs is een prachtige bevestiging dat we op de goede weg zijn”, aldus CEO van Airborne, Eric van der Meer.

In het met ruim 250 entrepreneurs gevulde Bobs in Uitgeest, kreeg Airborne op 12 december alle lof toegezwaaid. Hoewel de andere genomineerden Ovenbouw Holland en Danieli Corus eveneens terecht applaus kregen voor hun inno­vatieve activiteiten, springt Airborne er bovenuit. De unieke ont­wikkeling van de composieten buis die lichter, sterker en roestvrijer is dan de bekende stalen variant, is een echte gamechanger in de offshore-industrie. “Het verhaal van Airborne leest als een jongensboek. Het bedrijf uit IJmuiden is in zeer korte tijd een wereldspeler van formaat geworden”, stelde de jury. “We zijn ontzettend trots op de award”, reageerde Eric van der Meer. “We hebben veel energie in ons bedrijf gestopt. Deze prijs geeft aan dat ook extern wordt gezien dat we met een prachtig product bezig zijn. Die bevestiging geeft het hele bedrijf enorm veel energie om door te gaan.”

Gemotiveerde zonnetjes
Burgemeester Theo van Eijk van Uitgeest mocht als dagvoorzitter ook Schoon­maakbedrijf Breedweer feliciteren. Breedweer ontving de IJmond Werkt! Award, omdat de familiefirma uit Heemskerk zich het beste inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Dat doen we graag, want dit zijn altijd zeer gemotiveerde werknemers, die een zonnetje binnen ons bedrijf zijn”, aldus een verheugde directeur Jack Stuifbergen.

Milieu Verantwoord Ondernemen
DSE Automatisering kreeg de IJmond Duurzaam Award uitgereikt. Vanwege het duurzame kantoorpand in Beverwijk, de energiezuinige verlichting, het geavanceerde luchtverversingssysteem met warmteterugwinning, de lage CO2-uitstoot, de 36 zonnepanelen op het dak en de duurzaamheid in bedrijfsprocessen, diensten én klantenrelaties, mocht directeur Cees Duivenvoorde de prijs in ontvangst nemen. “DSE bewijst dat economie én milieu wel degelijk hand in hand kunnen gaan”, aldus Milieudienst IJmond-directeur Bert Pannekeet, die de award uitreikte.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development