ALV OV IJmond op 18 mei in SnowPlanet

Op 18 mei a.s. houdt de Ondernemersvereniging IJmond in SnowPlanet (Velsen-Zuid) haar eerste Algemene Ledenvergadering. Een jaar na de fusie van de HOV IJmond en Ondernemersvereniging Heemskerk Beverwijk Uitgeest (OHBU), is voorzitter Ton van der Scheer een tevreden man. “We liggen mooi op koers.” 

Op 22 mei vorig jaar gaven de leden toestemming voor de fusie tot de OV IJmond, waarna de nieuwe ‘club’ van zo’n 500 ondernemers op 1 juli 2014 officieel van start ging. “Op de komende ALV zal het bestuur zich inhoudelijk en financieel verantwoorden over ons eerste volledige jaar dat we als OV IJmond hebben gedraaid”, vertelt Van der Scheer. “We zullen laten zien: Waar staan we? Hoe hebben we de organisatie opgebouwd? Hoe we op koers liggen en wat we voornemens zijn om komend jaar uit te bouwen. Dit alles omlijst met een cijfermatige kant van het verhaal.”

Geluid van de IJmond

De preses merkt in de praktijk dat het hebben van één grote ondernemers­vereniging uitstraling naar de regio heeft. “Een belangrijke uitvoeringsagenda is bijvoorbeeld de Visie Noordzeekanaal 2040. In dat proces wordt de OV IJmond als een belangrijke partij betrokken. Daardoor hebben we de ideale mogelijkheid om de geluiden van de IJmond te laten horen.” Ook de subindelingen binnen de OV IJmond in branche- en regioclusters, werkt in de praktijk goed. “We merken dat er draagvlak is en dat we actieve leden hebben die ook iets extra’s willen doen voor de grote groep. Dat werkt buitengewoon enthousiasmerend, waardoor we zaken in beweging krijgen om het bedrijfsleven verder te faciliteren en te helpen.”

Toekomstplannen

Uiteraard zal het bestuur tijdens de ALV vooruit kijken. “We willen in de toekomst onze leden die op bedrijfsterreinen zitten meer ondersteuning kunnen bieden. Vooral op het gebied van schoon, heel en veiligheid. De OV IJmond telt in het gebied dat wij bestrijken ongeveer tien bedrijfsterreinen. Lang niet alle onder­nemers die daar zitten zijn lid van de OV IJmond. Maar omdat onze leden die daar zitten toch behoefte hebben om gesteund te worden in het goed op orde houden van die bedrijfsterreinen, gaan wij er wel werk van maken om dat te realiseren.”

Dat combineert de OV IJmond met een aantal andere activiteiten. “Zoals bijvoorbeeld vertellen over het GreenBiz-model met kennisoverdracht over duurzaam ondernemen” vertelt Van der Scheer. “Via onze kwartiermakers op de bedrijfster­reinen maken we dat bekend en gaan we kijken of we ondernemers daarmee kunnen helpen. Hoe we dat precies gaan doen, zullen we op de algemene ledenvergadering nader uitleggen.”

Aanmelden

OV IJmond-leden hebben via de mail een uitnodiging ontvangen om zich aan te melden voor de ALV. Aanmelden kan tevens door een mailtje te sturen naar info@ovijmond.nl. Voor meer info: zie de website www.ovijmond.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development