Op 19 mei allerlei actuele onderwerpen belicht bij speciale bijeenkomst bij Witteveen Groep BV voor ondernemers uit Velserbroek

Ondernemers op het bedrijventerrein van Velserbroek opgelet. Op dinsdag 19 mei is er bij de Witteveen Groep speciaal voor u een bijeenkomst, waar allerlei interessante, actuele en relevante onderwerpen de revue zullen passeren. 

Vincent Klopper is niet alleen DGA van de Witteveen Groep. Hij bekleedt tevens een bestuursfunctie bij de Ondernemers­vereniging IJmond. “Bij de OV IJmond ben ik clusterverantwoordelijk voor de regio Velserbroek. Vanuit die hoedanigheid heb ik te maken met de problematiek rond de Velsertunnel, maar ook met subsidie­zaken als IJmond Bereikbaar en GreenBiz IJmond. Deze onderwerpen zijn momenteel actueel en hot en daarmee bij uitstek geschikt om er een bijeenkomst voor in te plannen”, zo vertelt Klopper over de ontstaansgeschiedenis van het idee. “We hebben op het bedrijventerrein in Velserbroek ongeveer 75 bedrijven. Deze zijn allen van harte uitgenodigd om bij Witteveen Groep te komen luisteren, praten, discussiëren en debatteren over een aantal voor iedereen belangrijke onderwerpen.”

Gevolgen sluiting Velsertunnel

Zo zal onder meer Ton van der Scheer als voorzitter van de OV IJmond aanwezig zijn. Hij zal bespreken wat deze IJmondiale ondernemersvereniging voor de bedrijven in de IJmond en dus ook Velserbroek kan betekenen. “Tevens zal een afgevaardigde van Rijkswaterstaat spreken over de Velsertunnel, die volgend jaar vanwege een grote renovatie liefst negen maanden zal worden afgesloten. Zo zal Rijkswaterstaat aan alle aanwezige ondernemers een toelichting geven over omleidingsroutes, wat we allemaal kunnen verwachten en wat voor inbreng men mogelijk nog heeft.”

Fietssubsidie

“Het derde punt betreft IJmond Bereikbaar”, vervolgt Klopper. “Dit onderdeel van de omgevingsdienst IJmond zal het zogenaamde fietssubsidieplan voor alle ondernemers onder de aandacht brengen. Als in 2016 de Velsertunnel langdurig buiten gebruik is, zal het verkeer in en rondom de IJmond beter doorstromen als we mensen uit de auto kunnen lokken. Zo verstrekt de provincie bijvoorbeeld subsidie om IJmondiale forenzen op de fiets naar hun werk te laten gaan. IJmond Bereikbaar legt het aan de ondernemers uit”, aldus Klopper. “En het laatste punt op de agenda is het GreenBiz IJmond-verhaal. Erna Hilbers zal vertellen over subsidies voor mogelijke energieafvalverwerking, zonne-energie, mobiliteit en andere duurzame zaken.” GreenBiz IJmond is ooit gestart als GreenBiz Beverwijk, een initiatief van vier ondernemers op bedrijventerrein Kagerweg-Oost. Inmiddels zijn door de hele IJmond heen ondernemers aangehaakt om succesvol duurzame maatregelen te treffen bij bedrijven­terreinen. Uitgangspunt hierbij is ‘samen sterk, samen duurzaam’.

Aanmelden

De bijeenkomst is op 19 mei bij Witteveen Groep, gevestigd aan de Meubelmakerstraat 27 in Velserbroek. Het duurt van 16.00 tot 19.00 uur met inbegrepen een borrel voor alle ondernemers uit de Velserbroek. Wilt u aanwezig zijn? Meld u dan graag vooraf aan door een mailtje te sturen naar vklopper@witteveengroep.nl

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development