Beursvloer IJmond Noord 2017 gaat niet door

De initiatiefnemers van de Beursvloer IJmond Noord, welke gepland stond op 31 oktober 2017 in het Stadhuis van Beverwijk, hebben moeten besluiten de editie van 2017 geen doorgang te laten vinden. Voornaamste reden is het uitblijven van aanmeldingen en hulpvragen vanuit non-profitorganisaties.

De Beursvloer wordt sinds 2011 jaarlijks georganiseerd. Doel is om maatschappelijke organisaties, zoals stichtingen en verenigingen, in contact te brengen met ondernemers om met gesloten beurs deals te sluiten en elkaar wederzijds diensten te verlenen op het gebied van kennis, materiaal en helpende handen. Het initiatief werd vanaf het begin van alle kanten toegejuicht en kon jaarlijks op een enorme toeloop rekenen. Vorig jaar was een eerste terugloop in aanmeldingen te bemerken, maar werd toch nog een succesvolle Beursvloer neergezet met 98 matches. In voorgaande jaren lag het gemiddeld aantal matches rond 180. Nu 3 weken voor het evenement staat de teller op 11 non-profitorganisaties die zich hebben aangemeld en dat is te weinig om een volledige Beursvloer voor op te tuigen.
Voorzitter van de Beursvloer Menno Jansen: “We betreuren dat wij dit besluit hebben moeten nemen, maar we zien geen andere mogelijkheid. Andere jaren hadden we rond deze tijd al het drievoudige binnen qua aanmeldingen en hulpvragen. Ondanks inspanningen van onze kant om zoveel mogelijk non-profitorganisaties te enthousiasmeren via sociale en lokale media is er dit jaar gewoonweg te weinig belangstelling. We balen hier als organisatie enorm van. Er is veel tijd en energie gestoken in de voorbereidingen. Met name door de gemeente Beverwijk, maar ook door sponsoren die bereid waren bij te dragen aan het evenement en natuurlijk door onze ambassadeurs zoals Rafael van der Vaart die zich hebben ingezet om deelnemers te werven.”

De initiatiefnemers van de Beursvloer zullen de zich de komende tijd beraden over de toekomst van de Beursvloer. “We denken aan een online platform waar organisaties en ondernemers elkaar het hele jaar door kunnen vinden. Wij zijn er namelijk wel van overtuigd dat er in de IJmond behoefte is aan een dergelijk matchingsysteem”, aldus Menno Jansen.

 

www.beursvloerijmondnoord.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development