Bits and Bites Festival

Bites & Beats: culinair en muzikaal feest voor goed doel

Na het succes van de eerste editie waren de leden van de Junior Chamber International IJmond er snel uit: dit mocht niet beperkt blijven tot een activiteit in het kader van Heemskerk 950 jaar. Daarom is de tuin van Slot Assemburg op zondag 24 augustus opnieuw het decor van Bites & Beats, het muzikale en culinaire evenement waarvan de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. Doneren was nog nooit zo leuk!

De combinatie van smakelijke ‘bites’, bereid en geserveerd door regionale (horeca)ondernemers, en de swingende ‘beats’ van bands en dansgroepen uit de IJmond bleek een schot in de roos. De eerste editie van het gratis toegankelijke evenement trok duizenden bezoekers die allemaal even enthousiast waren over het concept. Dit jaar willen de leden van de Junior Chamber International IJmond er nog een schepje bovenop doen. Het doel is om een terugkerend evenement neer te zetten dat net zo vanzelfsprekend is als bijvoorbeeld de feestweek.

Eén van de hoogtepunten van Bites & Beats is de eendjesrace die in samenwerking met de Lions wordt georganiseerd. In de slotgracht van Assemburg worden 1.500 plastic eendjes losgelaten. De eigenaren van de eendjes die als eerste de finishlijn passeren, winnen mooie prijzen. De opbrengst van de eendjesrace komt, net als een groot deel van de horecaomzet, ten goede aan ‘Ook voor jou’. Deze stichting biedt kleinschalige ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Vorig jaar bedroeg de opbrengst 7.500 euro. Dat geld ging toen naar ‘Het Huis Heemskerk’.

De leden van de Junior Chamber International IJmond, ook wel bekend als Junior Kamer IJmond, organiseren Bites & Beats op vrijwillige basis. Op die manier werken zij aan hun persoonlijke groei. De Junior Chamber International streeft wereldwijd naar het opleiden van betere leiders die een betere samenleving mogelijk maken. Het lidmaatschap staat open voor jonge ondernemers tot 40 jaar.

Bites & Beats duurt van 12.00 tot 21.00 uur en vindt plaats in de tuin van Slot Assemburg, Tolweg 9 in Heemskerk. Zie ook www.bitesbeats.nl of ‘like’ de fanpage op Facebook. Weel & Mol Assurantiën in Castricum is hoofdsponsor van het evenement.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development