Braam Recycling wint de Techport GO!-NH Accelerator

Braam Recycling werd op vrijdag 5 oktober 2018 gekozen tot winnaar van de Techport Challenge van het GO!-NH Accelerator programma. Dit keer stond het thema Circulaire Economie centraal. Dat betekent dat Braam Recylcing, samen met 12 andere ondernemingen, deze week is gestart met het accelerator programma, waarbij zij een netwerk van specialisten krijgt aangereikt die ondersteuning bieden om de innovatie zo snel mogelijk naar de markt te brengen. Techport is samen met de Rabobank IJmond de sponsor van dit programma.

 

Braam recycling verwerkt een grote hoeveelheid grond per jaar. Het idee is de schone grond eigenschappen te geven, zodat het meer en langer water kan vasthouden. Dit is niet alleen een uitkomst voor de land en tuinbouw, maar ook voor het probleem van wateroverlast bij grote regenbuien.

Cellulose terugwinnen uit luiers

Braam Recycling wil met partners uit de machine- en apparatenbouw onderzoeken of het vochtvasthoudende cellulose is terug te winnen uit luiers en op een veilige manier aan de schone grond kan worden toegevoegd. In Nederland wordt jaarlijks meer dan 500.000 ton gebruikte luiers weggegooid. De ene helft daarvan bestaat uit babyluiers, de andere helft bestaat uit incontinentiemateriaal vanuit de zorgsector. Al deze luiers worden nu verbrand. De jury van de GO!-NH Techport Challenge, bestaande uit Marieke van Dijk (wethouder Gemeente Heemskerk), Martijn van der Schaaf (directeur bedrijven Rabobank IJmond) en Theo Koster (Techport Business Development), waren zeer gecharmeerd van het idee. Mede omdat het de werkgelegenheid voor de regio zal opleveren en het past bij de focus van Techport om zich te richten op de maak- en onderhoudsindustrie voor producenten van staal, papier, cement, offshore wind, voedingsmiddelen, vloerbedekking en afvalverwerking. Op 18 januari wordt het GO!-NH Accelerator Programma afgesloten met een Demo Day waarbij alle deelnemers hun vorderingen presenteren. www.braamrecycling.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development