Uw dromen waarmaken: advies over uw vermogen

De tijd dat een bank nog aandacht heeft voor hun individuele klanten lijkt ver achter ons. De lokale en regionale bankfilialen zijn vervangen door pinautomaten. Waar u voorheen nog persoonlijk contact had met een accountmanager, werken banken nu voornamelijk met een callcenter. Vermogensgrenzen voor private banking zijn door verschillende banken inmiddels opgetrokken van € 80.000,- naar € 250.000,- en soms zelfs € 500.000,-. Onder die grenzen mag u het doen met standaard beleggingsproducten. Alsof u niet belangrijk bent.

Graag biedt Lands Advies u wél die diensten die u voorheen alleen kreeg als u een ‘private banker’ had. Uiteraard gaan wij ook graag met u in gesprek als u per maand een inlegbedrag beschikbaar heeft.

Minder waard in plaats van meer

Want voor velen is hulp gewenst, beleggen wordt vaak als gevaarlijk en spannend gezien. Maar als we reëel zijn dan wordt uw geld op de spaarrekening de laatste jaren alleen maar minder waard in plaats van meer. Dat betekent dat u wel héél hard moet sparen om uw einddoel te halen. U roeit als het ware tegen de stroom in.

Veroorloven

De realiteit is dat de inflatie op de lange termijn (2 %) en vermogensrendementsheffing (gemiddeld 1,2 % boven de vrijstelling van € 25.000) samen ongeveer 3 % bedragen. De rentevergoeding op een spaarrekening is momenteel rondom 0,5 %. Als u dit bekijkt, dan rijst de vraag of u het zich kunt veroorloven om niet te beleggen.

Beleggen is geen doel op zich maar het is een middel om een doel te behalen. U stelt uw doelen en hiervoor heeft u vermogen nodig. Bijvoorbeeld eerder stoppen met werken, een aanvulling op uw AOW en pensioen, aflossen op uw hypotheek, sparen voor studerende kinderen of een consumptieve besteding zoals de aanschaf van een boot. Door een financieel plan te maken, vergroot u de kans dat u uw einddoel haalt aanzienlijk. In een financieel plan worden uw wensen en doelen vastgelegd. Wij zijn van mening dat beleggen een onderdeel is van een financieel plan.

Een gezond financieel leven

Zou het niet plezierig zijn als u weet dat er altijd iemand met u meekijkt op persoonlijk financieel gebied? Iemand die de doelen met u bespreekt en in de gaten houdt. De financieel adviseurs van Lands Advies begeleiden u graag om uw finan­ciële leven gezond te houden. Wij maken daar graag tijd voor vrij. De kosten van dit eerste gesprek nemen wij voor onze rekening.

Frank Hoogendoorn

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over risicoanalyse contact op met een van de risicoadviseurs van Lands Advies. 

0251 – 29 09 00 of

info@lands.nl

www.lands.nl

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development