Haringparty’s luiden Hollandse Nieuwe in

Op 12 juni is het nationale haringseizoen 2014 officieel begonnen. En dat betekent dat er in het vissersdorp IJmuiden uiteraard weer gretig in de Hollandse Nieuwe wordt gehapt.

Zo organiseren de grote IJmondiale ondernemersverenigingen HOV IJmond en de OHBU (die onlangs zijn gefuseerd tot de OV IJmond, zie elders in deze IJmondiaan) op 19 juni hun Haringparty. Dit jaarlijkse netwerkevenement wordt van 16.00 tot 18.00 uur gehouden in de Vishal D aan de Halkade in IJmuiden.

Informeel en gezellig

Ron Mellies, die belast is met de organi­satie van deze bijeenkomst, verwacht een bijzonder drukke happening. “Een haringparty in IJmuiden, dat is écht traditie”, zo vertelt hij. “In de oude vishal van IJmuiden zullen het regionale bedrijfsleven en de politiek elkaar weer treffen. Naast vele ondernemers, zullen ook de gemeente­raden van de IJmondiale gemeenten van de partij zijn. In totaal verwachten we zo’n 700 man.”

Volgens Mellies is de Haringparty ‘écht het feestje van het jaar voor onder­nemend IJmond’. “Het zal er niet alleen heel druk zijn, maar ook lekker informeel”, zo geeft hij aan. “Het is altijd een heel gezellig gebeuren. Waarbij de prachtige locatie voor een unieke sfeer zorgt. Het is een prachtige gelegenheid om veel mensen te spreken. Ook dit keer wordt het weer beregezellig, waarbij er tevens heel veel haring gegeten zal worden.”

Goede doel

Een week eerder, op donderdag 12 juni, is nationaal gezien de start van het haringseizoen 2014 geweest. Sinds deze dag mogen alle visrestaurants, -winkels en -kramen de nieuwe maatjes verkopen. Ook Restaurant IJmond van Ruud Nieborg stond dit jaar weer met een haringparty stil bij de komst van de Hollandse Nieuwe. De afgelopen jaren werd bij Restaurant IJmond traditiegetrouw het tweede vaatje van de nieuwe haring geveild. Vorig jaar was er een recordopbrengst van liefst 69.000 euro. Dit fraaie bedrag – dat zelfs hoger was dan bij de veiling van het eerste vaatje in Scheveningen – werd geschonken aan twee goede doelen. Zo mocht zowel Noodfonds Velsen als Telstar Thuis in de Wijk een cheque van 34.500 euro in ontvangst nemen.

“Door omstandigheden veilen we dit jaar niet het tweede vaatje”, vertelde Ruud Nieborg vooraf aan de haringparty. “Maar we hebben wel een aantal gasten en sponsors die iets ludieks gaan doen. De opbrengst van deze actie zullen we wederom aan een goed doel schenken. Dit jaar gaat het geld naar Alpe d’HuZes, het fonds dat strijdt tegen kanker.”

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development