Havenfestival IJmond dit jaar in juni

Het Havenfestival IJmond vindt dit jaar plaats in het weekend van 17 en 18 juni 2017. Hiermee komt een einde aan de traditie om het evenement in augustus te houden.

De nieuwe datum sluit aan op de binnenkomst van de nieuwe haring, waardoor het voor de organisatie mogelijk wordt om de sfeer van vlaggetjesdag terug te laten keren in de haven van IJmuiden. De verhuizing naar het voorjaar is ook gunstiger voor scholen die een project willen koppelen aan het Havenfestival. Daarnaast kunnen amateurverenigingen putten uit hun repertoire van het lopende seizoen en heeft het festival geen concurrentie van de Uitmarkt in Amsterdam.

Het Havenfestival IJmond zet na een jaar van bezinning in op een verdere professionalisering van de organisatie, grotere betrokkenheid van de bezoekers én het toevoegen van verrassende, nieuwe elementen aan de vertrouwde festivalopzet. De oorspronkelijke pijlers van het festival – havens, vis en cultuur – blijven behouden, maar achter de schermen wordt ook hard gewerkt aan vernieuwende programmaonderdelen. De organisatie gaat hierover via Facebook in gesprek met de bezoekers. Voorzitter Jakob Klompien: ,,De programmering van het vernieuwde Havenfestival moet iedereen aanspreken, van jong tot oud. Wij willen daar graag samen met onze bezoekers aan werken.’’

Vernieuwend is in ieder geval dat het programma een duidelijk profiel krijgt zodat bezoekers vooraf weten wat zij kunnen verwachten: een regionale uitmarkt op zaterdagmiddag, feest op zaterdagavond en lokale theater- en muziekmakers op zondag. Vast staat ook dat de rondvaarten en vistafel terugkeren en dat aan de kade een aantal bijzondere schepen komt te liggen. Het Havenfestival IJmond blijft een gratis toegankelijk festival met een regionale uitstraling.

Het evenementenbureau Levensgenieters is aangetrokken als nieuwe producent van het festival. Los van de professionele ondersteuning wordt het evenement volledig door vrijwilligers georganiseerd. Zie ook www.facebook.com/havenfestival.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development