IJmond Onderneemt! dinsdag 14 november a.s.

Op dinsdag 14 november wordt, tijdens het ondernemersnetwerkevent IJmond Onderneemt, de IJmond Onderneemt! Award uitgereikt. De bijeenkomst vindt plaats in de A9 Studio’s Uitgeest.

 

Wat is jouw drive? Het thema van IJmond Onderneemt 2017 luidt ‘Wat is jouw drive?’ Tijdens het ondernemersnetwerkevent IJmond Onderneemt worden in totaal drie Awards uitgereikt. Naast de IJmond Onderneemt Award, worden ook de IJmond Duurzaam Award en de IJmond Werkt! Award uitgereikt. 

 

Spreker Tim de Vries

Ten gevolge van een trampoline-ongeval in mei 1997 is Tim zijn linker onderbeen inclusief knie verloren (knie-ex articulatie). Trampoline springen deed hij destijds als sport en had net zijn debuut gemaakt in de A-klasse. Dit is de hoogste klasse waarin hij het moest opnemen tegen de absolute top. Na zijn ongeval heeft Tim beide schouders onder zijn revalidatie gezet en na 1.5 week kon hij het ziekenhuis verlaten. Na zijn revalidatie belandde hij in de sportschool omdat hij toch zijn conditie op pijl wilde houden. Hier had hij veel plezier in maar was eigenlijk toch op zoek naar een meer competitieve sport. Dit vond hij in roeien maar na een korte roeicarrière maakte Tim in september 2010 de keuze om te gaan handbiken.

En dat bleek een goede keuze! Tim werd van 2012 t/m 2015 viermaal op rij Nederlands Kampioen tijdrijde. Tevens behaalt hij na succesvolle Worldcups in 2013 zijn eerste bronzen WK-medaille op de tijdrit. In 2015 weet Tim als eerste H5 handbiker het wereldbekertoernooi te winnen. Als gevolg van deze goede resultaten gekwalificeerde hij zich voor de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro!

Tim eindigde in Rio als beste Nederlander op de vierde plaats in de tijdrit. Tijdens de wegwedstrijd reed Tim, gelegen op de tweede positie, in de voorlaatste bocht lek. Hierdoor kon Tim onmogelijk zijn tweede positie vasthouden en werd hij, vlak voor de streep, door alle renners ingehaald en werd hij negende.

Een teleurstellend resultaat maar Tim laat zich er niet onder krijgen en stelt zichzelf voor 2017 4 doelen die hij allemaal haalt, met als hoogtepunt het wereldkampioenschap paracycling in het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg afgelopen september. In een spannende race van 61 kilometer lukte het Tim de Vries voormalig Formule 1-coureur Alesandro Zanardi in de eindsprint te kloppen en mag zich daarmee wereld­kampioen noemen.

 

Coverstory IJmondiaan nr:5 2017 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development