Bakker Buitenleven wint de IJmond Duurzaam Award 2022

Bakker Buitenleven is de winnaar van de IJmond Duurzaam Award 2022. De tuinspecialist die consumenten bewuste keuzes voorlegt nam het op tegen een duurzaam gecertificeerde oudereninstelling en een bedrijf in veiligheid dat in álles steeds de duurzame stap zet.

Op donderdag 19 mei 2022 werd tijdens het duurzame symposium GreenBiz IJmond Business & Bites de negende IJmond Duurzaam Award uitgereikt. Omgevingsdienst IJmond reikt deze award uit aan een bedrijf dat in de bedrijfsvoering en/of hun product heel bewust kiest voor duurzaamheid. De jury bepaalde unaniem dat de IJmond Duurzaam Award 2022 naar Bakker Buitenleven gaat. Deze keuze is gemaakt door wethouders van de IJmond en de winnaar van 2021, BTAC Solutions uit IJmuiden.

Unaniem jurybesluit: we gaan voor wereldverbeteraars in de tuin

De jury stond voor een moeilijke keuze. ViVa! Zorggroep, ProFhire en Bakker Buitenleven laten alle drie zien hoe logisch en belangrijk duurzaam ondernemen is. De keuze viel op Bakker Buitenleven. Jury: “De winnaar blijft met beide benen op de grond, beseft dat niet alles vandaag kan en blijft doorzetten voor een mooiere toekomst. Ramon Bakker van Bakker Buitenleven gaat het gesprek aan met de omgeving. Dat zorgt voor bewustwording onder collega’s, branchegenoten en klanten.” Voor Bakker Buitenleven gaat verduurzaming verder dan zonnepanelen, elektrische heftrucks en het terugnemen van verpakkingsmateriaal. Ramon Bakker is ambassadeur van GreenBiz IJmond, informeert hoveniers over duurzame tuinen en geeft zijn klanten een bewust keuze met het eigen keurmerk Bewust Buitenleven.

Ramon Bakker: “Trots gevoel”

Ramon Bakker van Bakker Buitenleven: “Ik zie de prijs als een aanmoediging om hiermee door te gaan. Klanten reageren erop, we krijgen felicitaties van de hoveniers. Het leeft wel. Het zorgt er ook voor dat ons team gemotiveerd blijft om het gesprek aan te gaan. Het geeft een trots gevoel! Ik hoop dat de prijs laat zien aan andere ondernemers dat je altijd plannen moet blijven uitdenken en bedenken. Dat je voor de medewerkers en je klanten blijft door ontwikkelen in verduurzamen. Dat het zin heeft om je daarin te verdiepen.”

Duurzame inspiratie voor ondernemers in de IJmond: ViVa! Zorggroep en ProFhire

Bij ViVa! Zorggroep werken Manager Inkoop & Logistiek Robert Boer en projectleider Milieuthermometer Zorg Elles Arxhoek al jaren hard aan verduurzaming. Dat zag ook de jury: “ViVa! Zorggroep laat zien dat je in een grote branche écht wel stappen kunt zetten en het goede voorbeeld kunt geven. Op allerlei vlakken. En het feit dat ViVa! alle medewerkers meekrijgt, in zo’n verspreid gebied en op verschillende locaties, dat is echt fantastisch!”

Voor ProFhire is het “heel normaal om duurzaam te doen”. Ze denken telkens: hoe kan het duurzamer? De jury heeft daar ook mooie woorden voor: “ProFhire laat zien dat je met intrinsieke motivatie heel veel duurzame stappen kunt zetten. Zelfs als het niet wettelijk verplicht is om energie te besparen. De passie spat eraf bij Gerard en Esmee van Gelder, zowel voor veiligheid als voor duurzaamheid. Dat is super.”

 

Maak kans op de IJmond Duurzaam Award 2023

Onderneemt u duurzaam? Zet u die extra stap om circulair, klimaatneutraal of met oog voor de natuur te ondernemen? Meld uw bedrijf aan via www.odijmond.nl/award en maak kans op de IJmond Duurzaam Award 2023.

GreenBiz IJmond

Samen en lokaal bedrijven verduurzamen! GreenBiz IJmond is voor en door ondernemers die ondersteunt bij het verduurzamen van bedrijven en -terrein. Zij informeert en begeleidt ondernemers bij het inzichtelijk maken van mogelijkheden voor energiebesparing en duurzame opwek (zonnepanelen). Ook ondersteunen zij duurzame subsidieaanvragen en brengt ondernemers met elkaar in contact.

greenbizijmond.nl

www.odijmond.nl

 

 

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development